Biatlon - 21.12.2020 20:57

Fialky sú zúfalé. Tešia sa na voľno, potom sa skoncentrujú na MS

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Taký zlý štart biatlonovej sezóny Slovensko ešte nikdy nemalo. Po úvodných štyroch kolách Svetového pohára nezískali naše ženy ani muži žiaden bod, a tie sa očakávali predovšetkým od sestier Fialkových. Pre koronavírus museli cestu do Kontiolahti vynechať, no vysoké ambície nenaplnili ani v rakúskom Hochfilzene. Problémom je zatiaľ predovšetkým streľba, pre ktorú bolo doterajším najlepším umiestnením 45. miesto. O to sa postarala mladšia Ivona, ktorá dvakrát prenikla do stíhacích pretekov. Paulína zatiaľ svoju minuloročnú formu márne hľadá.

Ivona Fialková sa na rakúskej pôde dostala dvakrát do "stíhačky", ale v oboch prípadoch z nízkej štartovej pozície. 58. ani 45. miesto na body nepremenila pre neúspešné zastávky na strelnici. "Od svojich juniorských čias som mala v streľbe v ľahu oporu a zrazu ju nemám. Neviem, čo sa stalo, prečo to zrazu nepadá. Je to bezmocnosť. Po kvalitnom sústredení prišla choroba aj karanténa, bolo to psychicky náročné. Nezostáva mi nič iné len dúfať, že po Novom roku sa karta obráti," cituje jej slová agentúra SITA. Paulína Fialková, 13. biatlonistka z minulej sezóny, doteraz obsadila 86. a 80. miesto, čo je ku spokojnosti mimoriadne ďaleko. V rozhovore pre verejnoprávnu televíziu priznala, že sa v úvode sezóny cíti slabá a pomalá a cez Facebook pridala ospravedlnenie fanúšikom: "Nemám slová na moju streleckú aj bežeckú formu, ale verím, že môžem byť späť,"


Priebežnou líderkou ženského poradia je Nórka Marte Olsbu Roeiselandová

Tvrdá dvojmesačná príprava "Fialiek", počas ktorej boli v bubline bez rodiny, zatiaľ zúročená nebola. Momentálne sa však tešia na Vianoce, po ktorých by chceli sezónu 2020/21 začať akoby odznova. Koncentrácia bude sústredená na Majstrovstvá sveta v slovinskej Pokljuke. Pred nimi je v rámci Svetového pohára ešte naplánovaná zastávka v nemeckom Oberhorfe a talianskej Anterselve.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora