Biatlon - 11.01.2021 17:34

Pretrvávajúce zdravotné problémy prinútili Fialkové prerušiť sezónu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

V piatkových rýchlostných pretekoch v Oberhofe vybojovala Ivona Fialková prvé slovenské body v aktuálnej sezóne Svetového pohára, no v pondelok už je zrejmé, že ju ani sestru nejaký čas na pretekoch neuvidíme. Pretrvávajúce zdravotné problémy, ktoré sa výrazne podpisovali pod ich neúspešné výsledky, si vyžiadajú dlhodobejšiu a dôkladnejšiu pozornosť. Minimálne v 6. kole SP tak na štartovej listine budú chýbať a otázny je aj štart v Anterselve. Problém zrejme treba hľadať v novembrovom nakazení koronavírusom, po ktorom najmä Paulína avizovala, že sa cíti slabá a hoci už mala v rukách negatívny výsledok testu, fit ešte rozhodne nebola.

Mladšia zo sestier pritom v Nemecku naznačila zlepšenie svojej výkonnosti, keď si vďaka 28. miestu pripísala prvé body do celkového hodnotenia. Následne po finiši zmiešanej štafety však musela pre veľké vyčerpanie vyhľadať zdravotnú pomoc. "Zdravotné problémy spojené s novembrovým prekonaním COVID-u stále pretrvávajú a sú momentálne nezlučiteľné s vrcholovým športom. Rozhodli sme sa absolvovať podrobnejšie vyšetrenia, a preto dnes cestujeme domov na Slovensko. Budem vás informovať o ďalšom postupe po konzultácii s odborníkmi," cituje Ivonu Fialkovú agentúra SITA.

Kľúčová je teraz pripravenosť na február. V slovinskej Pokljuke sa od 9. do 21. februára budú konať Majstrovstvá sveta, na ktorých si najlepšie dve slovenské biatlonistky chcú napraviť dojem a sebavedomie po nevydarenom úvode sezóny. Po dobu ich absencie nás bude v ostávajúcom programe v Oberhofe reprezentovať Henrieta Horváthová a Júlia Machyniaková. Tie doplnia už aklimatizované členky tímu Veroniku Machyniakovú a Anetu Smerčiakovú.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora