Biatlon - 17.02.2021 21:59

Paulína Fialková konečne zdolala koronu, má však iný problém

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Začiatok biatlonovej sezóny slovenských sestier Fialkových poznačilo ochorenie Covid-19, ktoré za sebou nechalo dlhšiu stopu ako sa pôvodne očakávalo. Veľa sa o tom hovorí najmä v prípade staršej Paulíny Fialkovej, ktorá však v Pokljuke naznačila, že z problémov by mohla byť vonku. Jej bežecký výkon pripomínal motory, ktoré bola v kľúčových momentoch schopná nakopnúť minulý rok a v stíhacích pretekoch to dokonca vyzeralo na veľmi dobré umiestnenie. Potom sa však ozval druhý problém - streľba.

Na majstrovstvách sveta v Slovinsku našich fanúšikov na úvod nadchla náznakom, že sú problémy s koronavírusom preč. V šprinte obsadila 13. miesto, čo bolo o dve priečky lepším umiestnenie ako minulý rok. Bežecké zlepšenie potvrdila aj v stíhacích pretekoch, keď sa k poslednej streleckej položke dostala na jedenástom mieste a v jej silách mohol byť pokojne prienik do prvej osmičky. Vo veternom počasí však minula všetkých päť terčíkov a jej úsilie tým bolo odfúknuté.

Vo vytrvalostných pretekoch okúsila priebežné pozície v dolnej polovici štartového poľa. Veľmi zlý úvod poznačilo päť trestných minút z úvodných dvoch streleckých položiek, no zvyšné dve streľby už zvládla čisto. Nestačilo to na lepšie ako 50. miesto. "Konečne si môžem povedať, že sa mi podarilo poraziť koronu a dostať sa na optimálne bežecké výkony. Bohužiaľ, na strelnici je to presný opak. Pri vyššej intenzite, na ktorú som sa dopracovala, mi stále chýba pohoda a súťažná prax," zverila sa Fialková svojim fanúšikom na Facebooku. Najbližšiu zastávku budú mať biatlonistky v prvý marcový týždeň v Novom Měste na Moravě.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora