Biatlon - 05.12.2021 17:08

Paulína Fialková obmedzí sociálne siete. Nechce trpieť krutosť a urážky

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/youtube

Slovenská biatlonostia Paulína Fialková patrí medzi našich športovcov, ktorí sa pravidelne a sympaticky cez sociálne siete prihovárajú svojim fanúšikom a vďaka tomu sa tešia zvýšenej pozornosti. 29-ročná rodáčka z Brezna však na nejaký čas tento postoj prehodnotí a svoju komunikáciu na Facebooku či Instagrame obmedzí. Dôvodom je vlna kritiky, hejtu, výsmechu a krutosti, ktorá sa na jej hlavu spustila v súvislosti so začiatkom sezóny Svetového pohára. V jednotlivých disciplínach vo švédskom Östersunde obsadila 39., 82. a 100. miesto. Tým sa výrazne vzdialila od elitnej desiatky, ktorú v minulej sezóne v individuálnych pretekoch atakovala.

Fialková vo svojom príspevku na Instagrame aj Facebooku opísala, že už dlhší čas má pocit, že komentovať preteky nemá význam. "Neviem, čo sa v našej spoločnosti stalo, že sme sa stali ľuďmi plnými zloby, hejtu, mudrovania, urážania, krutosti. Sme ako národ na takom dne, že toto je jediné čo nám ostáva? Asi áno. Slovenský biatlon je bohužiaľ presne tam, kde dlhé roky smeroval. Hejteri, vy ste sa až teraz prebrali? Vy si myslíte, že za to môžu športovci, ktorí drú ako kone deň čo deň, obetovali športu celý život, zdravie, rodinu, školu a v neposlednom rade spústu peňazí? Myslíte si, že ich toto ne*erie oveľa viac ako vás?" rozpísala sa účastníčka šiestich majstrovstiev sveta a dvoch olympiád.

Sama sa pritom nevyhovára a svoje östersundské výsledky hodnotí ako hrozné, hoci z absolvovanej prípravy mala dobrý pocit. "Svedomie mám čisté v tom, čo som príprave dala. Za seba som viac ako maximum z mojich možností spraviť nemohla. A ak na to už nemám? Tak s tým asi už nič moc nespravím. Ale snažiť sa neprestanem pokiaľ to pôjde. Rozhodla som sa vypnúť komentáre. Nechcem podporovať vlnu hejtu, ktorá sa na sociálnych sieťach šíri v každej oblasti," pokračuje v statuse. Biatlonová sezóna pokračuje v rakúskom Hochfilzene, kde sa bude súťažiť od 10. do 12. decembra. Pevne veríme, že aj s uzdravenou Ivonou Fialkovou a Henrietou Horvátovou, pre ktorých indispozíciu Slovensko nepostavilo štafetu.