Lyžovanie - 30.10.2019 17:51

TIETO slová Žampu ťa dostanú. Kľúčom je rýchlosť, ale...

Zdroj: sita/huste/joj

Bratia Adam a Andreas Žampovci sa pred touto sezónou vrátili k pôvodnému modelu prípravy s otcom Tomášom ako trénerom, ale bodované pozície im to v prvých pretekoch Svetového pohára zatiaľ neprinieslo. V tradičnom obrovskom slalome na ľadovci v rakúskom Söldene skončil Adam Žampa na tridsiatom ôsmom mieste, jeho mladší brat Andreas bol klasifikovaný ako päťdesiaty tretí.

Andreasove vyjadrenie ste počuli vo videu a vidno, že to berie s nadhľadom, presne tak, ako ho poznáme aj my v HUSTE.tv. Držíme palce, nech sa ti to podarí čím skôr. 

Adam bol nahnevaný najmä sám na seba. :Tréningy v Söldene boli lepšie ako preteky, ale tridsiate ôsme miesto nie je žiadna katastrofa. Chcel som však viac. Na postup do 2. kola medzi tridsať najlepších mi chýbalo pol sekundy, nahnevaný som sám na seba, Vo vrchnej časti trate som šiel príliš opatrne, zobudil som sa až v polovici strminy, kde som už pustil lyže. Je to začiatok sezóny, ale aj tak som mal ísť odvážnejšie od začiatku. Človek dá do prípravy všetko a potom príde takýto výkon. Dúfam, že bude platiť - zlý začiatok, lepší koniec."

Adam Žampa nepobudne dlho na Slovensku. Už na budúci týždeň odchádza do fínskeho Levi, kde absolvuje sústredenie pred prvým slalomom sezóny. Ten sa uskutoční 24. novembra práve v tomto zimnom stredisku za polárnym kruhom. "Pôjdem si vyskúšať slalomové lyže. Podmienky by mali byť dobré, momentálne je tam -14 °C. Mojou prioritou pre celú sezónu zostávajú technické disciplíny - slalom a obrovský slalom. Pre lepší pocit rýchlosti by som chcel absolvovať aj dvoje-troje preteky v super G. Základným cieľom je dostať sa na bodované miesta vo Svetovom pohári. Verím, že sa mi to podarí," uzavrel Adam Žampa.