Lyžovanie - 04.02.2020 09:15

Shiffrinová po smrti otca prerušila sezónu!

Zdroj: sita

Nečakaná smrť otca Jeffa hlboko zasiahla Mikaelu Shiffrinovú. Fenomenálna americká lyžiarka sa rozhodla prerušiť súťažnú sezónu a zatiaľ zostáva s ostatnými rodinnými príslušníkmi doma vo Vaile. "Presný čas jej návratu do diania vo Svetovom pohári je v tejto chvíli otvorený," uvádza sa vo vyhlásení Amerického lyžiarskeho zväzu.

Najbližšou zastávkou Svetového pohára žien bude počas najbližšieho víkendu nemecký Garmisch-Partenkirchen, kde bude na programe zjazd a super G. O týždeň neskôr v slovinskom Maribore prídu na rad obrovský slalom a slalom. Shiffrinová je na čele Svetového pohára s náskokom 270 bodov pred Taliankou Federicou Brignoneovou. Slovenka Petra Vlhová na treťom mieste zaostáva o 395 bodov. Shiffrinová je aj líderka SP v hodnotení slalomu. V zjazde a obrovskom slalome jej patrí druhá pozícia a v super G je priebežne tretia.

Šesťdesiatpäťročný Jeff Shiffrin prišiel o život v nedeľu tragicky po nehode v rodinnom dome v meste Edwards v Colorade. Skonal až neskôr v nemocnici v Denveri. Ešte v ten istý deň sa dcéra Mikaela aj manželka Eileen letecky presunuli z Európy do USA. V nemocnici boli pri ňom manželka, dcéra aj syn Taylor. Otec bol veľký podporovateľ svojej dcéry v lyžovaní. Nejazdil s ňou na preteky tak často ako mama, ktorá je dlhodobo súčasťou jej tímu, ale napríklad vlani nechýbal v českom Špindlerovom Mlyne či v úvode tohto roka na pretekoch v slalome v chorvátskom Záhrebe. Práve tam utrpela Shiffrinová jednu z najťažších prehier kariéry, keď za víťaznou Vlhovou zaostala o 1,31 s.