Lyžovanie - 17.04.2020 12:31

Shiffrinová bude hrať a spievať naživo z obývačky

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/facebook

Fenomenálna americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová bude mať opäť možnosť ukázať aj svoj umelecký talent. V piatok podvečer zasadne s gitarou k mikrofónu a zo svojej obývačky zaspieva niekoľko piesní. Verejnosť si ich bude môcť vypočuť prostredníctvom živého vysielania na adrese Facebook.com/REVERB.

Budú súčasťou virtuálneho benefičného koncertu, ktorého cieľom je vyzbierať prostriedky na nákup viac než 30-tisíc ochranných okuliarov pre zdravotnícky personál v nemocniciach, tzv. bojovníkov v prvej línii s ochorením COVID-19. Malo by ísť o lyžiarske a snoubordové okuliare. Súčasťou benefičného koncertu bude aj koncert škótskej hudobníčky KT Tunstall. Jednotlivé hudobné sety by mali trvať 30 - 45 minút a iniciatíva má pracovný názov "Okuliare pre lekárov".

"Ak neviete, čo budete robiť v piatok podvečer od 17.00 h (na Slovensku už hodina po polnoci v sobotu - pozn.), mám pre vás niečo. Spolu s KT Tunstall vám predvedieme live koncert a tiež budeme odpovedať na otázky," prihovorila sa Shiffrinová fanúšikom prostredníctvom twitteru. "Dvojnásobná olympijská víťazka bude môj špeciálny hosť," doplnila informácie KT Tunstall.

Mikaela Shiffrinová si záver zjazdárskej sezóny 2019/2020 vôbec neužila. Tragická smrť otca a neskoršie represívne opatrenia pred šírením koronavírusu ju od začiatku februára nepustili na súťažné svahy Svetového pohára. Napokon nezískala ani jeden krištáľový glóbus za celkový triumf v SP, hoci mala sezónu rozbehnutú na viaceré z nich.

Shiffrinovej nie je ľahostajné, čo sa momentálne deje vo svete v súvislosti s novým koronavírusom. Doma v Colorade už pred niekoľkými týždňami vymenila lyže za gitaru a zložila pesničku, v ktorej vzdala úctu všetkým lekárom a sestrám, ale aj ľuďom, ktorí sa starajú o to, aby v krízovom režime fungovalo zásobovanie obyvateľstva potravinami.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora