Lyžovanie - 27.10.2020 13:24

Poznáme dátum návratu Shiffrinovej

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Nevyšlo jej to v závere minulej sezóny vo švédskom Aare, ani v úvode nového súťažného ročníka v rakúskom Söldene. V prvom prípade zrušil posledné preteky sezóny SP 2019/2020 koronavírus, v druhom prípade ju vyradil boľavý chrbát.

Do tretice by sa však už fenomenálna americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová rada predstavila v pretekoch Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Pauzuje v nich od tragickej smrti otca začiatkom februára 2020.

Malo by sa tak stať 21.- 22. novembra vo fínskom Levi, kde budú na programe úvodné dva ženské slalomy ročníka 2020/2021. Zároveň to znamená, že veľká súperka Petry Vlhovej bude chýbať na jedinom ženskom podujatí v paralelnom slalome v novej sezóny, ktoré sa uskutoční 13. novembra v rakúskom stredisku Lech/Zürs.

"Rehabilitujem a pracujem s fyzioterapeutom. V Levi by som mala byť naspäť. To je môj cieľ," uviedla Mikaela Shiffrinová v rozhovore pre Olympic Channel, cituje ju aj portál ORF. "Pred Levi ešte budem musieť trochu trénovať a potom uvidím, či ešte pocítim bolesť. Myslím si však, že to už bude v poriadku," dodala 25-ročná Shiffrinová.

Držiteľka 66 víťazstiev v pretekoch Svetového pohára a trojnásobná držiteľka veľkého glóbusu za celkový triumf v SP minulú sezónu ukončila bez zisku krištáľového glóbusu. Jej bilancia je aj tak pozoruhodná - druhé miesto v celkovom hodnotení SP, druhé v slalome, tretie v obrovskom slalome, piate v zjazde a siedme v super G.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora