Lyžovanie - 09.02.2021 16:35

V Cortine vo štvrtok super G mužov aj žien

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste.tv

Poveternostné podmienky sa zahrávajú s organizátormi majstrovstiev sveta v zjazdovom lyžovaní v Cortine d'Ampezzo viac, ako je domácim Talianom milé.

 Doteraz im totiž počasie neumožnilo konanie ani jednej z naplánovaných súťaží o medaily. Bohatej snehovej nádielke padla za obeť pondelková kombinácia žien, v utorok zase silná hmla spôsobila odklad superobrovského slalomu žien. Už teraz je známe, že v Cortine sa súťažiť nebude ani v stredu, kedy sa mala konať kombinácia mužov. Ženy tiež prišli o prvý tréning zjazdu. Informuje o tom oficiálny web Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Po novom sa o medaily bude jazdiť vo štvrtok, kedy organizátori na 10.45 h naplánovali super G žien a od 13.00 h rovnakú disciplínu mužov. Muži tak 11.2. neabsolvujú prvý z tréningov pred nedeľňajším zjazdom. V piatok by sa mali konať tréningy zjazdu mužov aj žien, v sobotu sa bude bojovať o medaily v zjazde žien a v nedeľu aj medzi mužmi. Obe odložené kombinácie sú podľa nového programu naplánované na pondelok 15. februára. Po nich prídu na rad aj paralelné obrovské slalomy mužov a žien, tímová súťaž a potom aj obrovské slalomy a slalomy.

Ambiciózna 25-ročná Liptáčka Petra Vlhová, ktorá je aktuálne líderkou celkového hodnotenia Svetového pohára, pred dvoma rokmi vo švédskom Aare vybojovala na MS medailový komplet - zlato, striebro aj bronz.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora