Lyžovanie - 27.02.2021 09:58

Podľa SLA mal rezort školstva preskúmať svoje rozhodnutie, ministerstvo zvažuje právne kroky proti asociácii

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: HUSTE.tv

 Odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR by mal podľa tlačovej správy Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) opäť preskúmať a rozhodnúť, či predstaviteľom SLA poskytne odpovede na jedenásť otázok, ktoré asociácia poslala ešte v decembri na sekciu športu. Názor na tlačovú správu SLA však má rezort rozdielny a podľa stanoviska ministerstva asociácia zavádza.

SLA tiež žiadala o predloženie listinných dôkazov potvrdzujúcich oprávnenosť konania štátneho tajomníka pre šport Ivana Husára a konanie generálneho riaditeľa povereného riadením sekcie športu Petra Dedíka. SLA médiám poslala tlačovú správu, v ktorej upozorňuje, že Dedíkova dcéra je od decembra 2019 členkou konkurenčného Zväzu slovenského lyžovania (ZSL). E-mail s tlačovou správou obsahoval aj fotografie rodiny generálneho riaditeľa povereného riadením sekcie športu Petra Dedíka - manželky a dcéry.

SLA chce odpovede na spomenuté otázky použiť ako dôkazy pred súdom. "Slovenská lyžiarska asociácia žiadala tieto odpovede ako zásadné dôkazy pre súdne účely k žalobe podanej na sekciu športu MŠVVaŠ vo veci odobratia štatútu národného športového zväzu rozhodnutím, ktoré podpísal Peter Dedík, ako i orgánom činným v trestnom konaní vo veci konania štátneho tajomníka Ivana Husára," informovala SLA v piatok prostredníctvom tlačovej správy.

Podľa SLA rezortný minister Branislav Gröhling vrátil vec na prerokovanie odboru komunikácie po odvolaní sa asociácie. "Slovenská lyžiarska asociácia a najmä naši športovci sú dlhodobo poškodzovaní protizákonným konaním štátneho tajomníka Ivana Husára a sekcie športu MŠVVaŠ pod vedením Petra Dedíka. Je smutné, že sme museli o pomoc opakovane požiadať samotného ministra, aby sa touto záležitosťou zaoberal. Napriek tomu veríme v zákonné vyriešenie celej kauzy, ktoré potvrdzuje týmto svojím rozhodnutím,“ uviedol prezident SLA povedal Ivan Ivanič.

Rozdielny pohľad na situáciu má rezort. "Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR sa dištancuje od textu tlačovej správy Slovenskej lyžiarskej asociácie, ktorá je nesprávna a zavádzajúca. Navyše, právnici rezortu školstva posudzujú formu komunikácie SLA a zvažujú právne kroky," uvádza sa v reakcii rezortu školstva na piatkovú tlačová správu SLA.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora