Lyžovanie - 15.03.2021 11:08

Finálový zjazd ohrozený. Vlhová bez tréningu

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

V Lenzerheide sa v pondelok nebude trénovať, znemožnil to nový sneh na trati

Vo švajčiarskom zimnom stredisku neďaleko Churu mali v pondelok odjazdiť muži aj ženy prvé tréningy zjazdu. Nestane sa tak, lebo to nedovolí počasie. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) oznámila že príliš veľa nového snehu na trati znemožnilo pretekárom trénovať a sú potrebné úpravy súťažného svahu. Tréningy by sa mali uskutočniť aspoň v utorok. Keďže podľa pravidiel FIS musia zjazdári pred pretekmi odjazdiť aspoň jeden meraný tréning, stredajšie posledné zjazdy sezóny by sa v prípade nepriaznivého počasia mohli ocitnúť v ohrození. Muži by mali v stredu štartovať o 9.30 h, ženy o 11.00 h.

"V prípade, že sa zjazdy budú musieť zrušiť, vyťažia z toho Alexis Pinturault a Petra Vlhová. Obaja sú špecialisti skôr na technickí disciplíny a v tých rýchlostných boli pripravení brániť vedúcu pozíciu vo Svetovom pohári predtým, než sa cez víkend dostanú k slovu v slalome a obrovskom slalome. Je ešte priskoro o tom nahlas hovoriť, ale finálový týždeň Svetového pohára sa nezačína najlepšie," napísal portál neveitalia.it.

Pred záverečnými štyrmi pretekmi sezóny SP 2020/2021 Slovenka Petra Vlhová vedie s náskokom 96 bodov pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou. Veľký glóbus môže teoreticky získať aj ďalšia Švajčiarka Michelle Gisinová, jej šance sú však len v teoretickej rovine. Za Vlhovou aktuálne zaostáva o 327 bodov.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora