Lyžovanie - 28.10.2021 16:24

Svetovému lyžovaniu môže pomôcť aj bývalý šéf F1

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Medzinárodná lyžiarska federácia si je vedomá toho, že jej aktuálny formát a model je prestarnutý a potrebuje mu vdýchnuť nový život. Vymenovala preto skupinu expertov, ktorí by sa na tom mali podieľať, no jej súčasťou sú viacerí dôchodcovia. Snaha o modernizáciu v podaní 80-ročného či dokonca 91-ročného chlapa môže vyznievať komicky, no rozhodne nejde o niktošov, ktorí by nemali čo ponúknuť.

Zo zoznamu potenciálnych manažérskych posíl vyčnieva najmä Bernie Ecclestone, ktorý roky šéfoval Formule 1, no zároveň je veľkým podporovateľom lyžovania a cez svoju chatu vo švajčiarskom Gstaade podporuje miestny klub. Podľa medializovaných informácií, vplyvný a bohatý Brit predbežne ponuku odmietol. Šéfovi svetového lyžovania Johanovi Eliaschovi poslal len niekoľko rád, no bol to práve Ecclestone, ktorý šéfoval kráľovnej motošportu v období, kedy nabrala obrovský marketingový a popularizačný vzostup.

Oživenie je žiaduce aj pre zimný šport, ktorý by mal počas víkendov viac pritlačiť na rýchlostné disciplíny, kým technickým bude venovaný pondelkový alebo utorkový večer. Šepká sa o pretekoch v lyžiarskej hale v Spojených Arabských Emirátoch, ktorá by dokonca mohla hostiť letné majstrovstvá sveta. To sú len omrvinky z údajných plánov FIS.