Lyžovanie - 14.11.2021 15:42

Má zlomené obe ruky. Holdenerová napriek tomu nezaháľa

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Instagram

Švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová sa radí medzi najväčšie konkurentky našej Petry Vlhovej. Na olympiáde v Pchjongčangu pozbierala tri cenné kovy, no začiatok sezóny Svetového pohára ju zachytil v nezvyčajnej zdravotnej indispozícii. Zlomené totiž má obe ruky, čo je následok pádu z cvičiaceho stroja počas tréningu. Jej októbrový štart v Söldene bol tak okamžite vylúčený a absolvovaná operácia ju následne vyškrtla aj zo štartovky v rakúskom Lech-Zürse.

Trojnásobná majsterka sveta by sa do akcie mohla vrátiť v novembri vo fínskom Levi, no nezaháľa ani dovtedy. Prostredníctvom Instagramu sa prihlásila videom, na ktorom letí dolu zjazdovkou napriek zraneniu. S rukami v neprirodzenej polohe sa nešetrí a snaží sa byť maximálne pripravená na opätovné naskočenie do súťažného kolotoča. "Wuuueee" nadšene popísala krátke video spred pár dní s hashtagmi, odkazujúcimi na návrat na lyže a pocity radosti.

Holdenerová sa zranila počas fyzického tréningu a pád na obe ruky jej polámal niekoľko kostí v zápästiach. Odvtedy však dala viackrát fanúšikom vedieť, že v tréningu nezaháľa, zabrať dostávajú najmä nohy a fyzičku aj dobrú náladu si udržuje vďaka Pilatesu a množstvu podporujúcich a dobre naladených ľudí vo svojom okolí. "Najmä v slalomoch sú zápästia veľmi namáhané, takže kosti musia byť pred štartom úplne zahojené," informovala Švajčiarska lyžiarska federácia ohľadom jej premiéry v tejto sezóne Svetového pohára.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wendy Holdener (@wendyholdener)

Dva slalomárske eventy v Levi, ktoré bude treťou tohtosezónnou zastávkou, sú naplánované na 20. a 21. novembra s prvým kolom od 10:30 a druhým 13:30. V exkluzívnom priamom prenose vám ho ponúkne televízna stanica JOJ Šport.