Lyžovanie - 10.12.2021 08:51

Lyžiarska pozornosť sa presúva do francúzskeho Val d'Isere

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

Záver kalendárneho roka vo Svetovom pohári alpských lyžiarov a lyžiarok bude koncentrovaný medzi Alpami a Apeninami. V súčte nás čaká sedem mužsko-ženských podujatí, ktorých dejiskom bude Francúzsko alebo Taliansko a tento úsek programu otvára stredisko Val D'Isere vo francúzskom Savojsku. 11. a 12. decembra sa tu zíde mužská elita v obrovskom slalome a slalome, štyri dni po nich si sily zmerajú ženy v zjazde a Super G. V mužskom prípade pôjde o piatu zastávku SP, pre ženy šieste tohtosezónne podujatie.

Minulý rok sa s víťazstvom z Val d'Isere vracal slovinský zjazdár Martin Čater, ktorý za sebou nechal Otmara Striedingera a Ursa Kryenbeuhla s mankom necelých tridsiatich stotín. Super G patrilo Švajčiarovi Maurovi Caviezelovi po mimoriadne tesnom boji s Adrianom Smisethom Sejerstedom. Tento rok zatiaľ celkovému poradiu kraľuje Švajčiar Marco Odermatt. V konkrétnych dvoch disciplínach, na ktoré sa môžeme počas tohto víkendu tešiť, priebežne kraľuje Matthias Mayer a Marco Odermatt.

Priamym prenosom z obrovského slalomu sa televízia JOJ Šport prihlási v sobotu dopoludnia, pričom prvé kolo štartuje o 9:30.