Lyžovanie - 28.12.2021 07:48

LIVE: Stredobodom lyžiarskej pozornosti opäť Taliansko

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJ Šport

Svetový pohár alpských lyžiarov končí kalendárny rok 2021 na talianskych zjazdovkách a ako inak, stane sa tak v televíznych prenosoch JOJ Šport. Muži svoju akciu presunuli z tridentského strediska Madonna di Campiglio do lombardského Bormia. Po nedeľných a pondelkových tréningoch sa budú sily merať hneď tri súťažné dni po sebe. V utorok to bude v zjazde a v nasledujúce dva dni v Super G.

Vo všetky tri dni je štart prvého lyžiara naplánovaný na 11:30. Tentoraz sa pôjde bez slovenského zastúpenia. Andreas aj Adam Žampa už v tejto sezóne dokázali zaznamenať svoje prvé body. Mladšiemu Andreasovi to vyšlo v Alta Badii, kde si s Adamom v jednotlivých pretekoch vymenili pozíciu s tesnou účasťou a neúčasťou v druhom kole. Starší z bratskej dvojice predtým bodoval už v Söldene a Val d'Isere.

Lídrom celkového hodnotenia je priebežne Švajčiar Marco Odermatt, ktorý má na konte už štyri prvenstvá. Stratu 228 bodov naňho má druhý Rakúšan Matthias Mayer. V Bormiu to bude o zjazde a Super G, ktorým obom priebežne kraľuje 31-ročný reprezentant Rakúska. Severotalianske Bormio je deviatou mužskou tohtosezónnou zastávkou a celkovo pôjde o osemnáste a devätnáste preteky v prebiehajúcej sezóne Svetového pohára. Po nich sa akcia presunie do chorvátskeho Záhrebu, kde na začiatku januára budeme sledovať nielen mužskú špičku, ale aj tú ženskú.

Všetky preteky v Bormiu sledujte live na JOJ Šport.

28. decembra od 11:30: zjazd mužov
29. decembra od 11:30: Super G mužov
30. decembra od 11:30: Super G mužov