Petra Vlhová - 08.03.2019 14:15

Publikum bolo na jej strane a Vlhová nesklamala!

Zdroj: sita

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa stala víťazkou piatkového obrovského slalomu žien v českom Špindlerovom Mlyne v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2018/2019. V súčte oboch kôl dosiahla čas 2:24,69 min, čo bolo o 11 stotín rýchlejšie ako druhá v celkovom poradí Nemka Viktoria Rebensburgová. Tretie miesto si vyjazdila s odstupom 60 stotín Američanka Mikaela Shiffrinová. Vedúcej žene hodnotenia obrovského slalomu vo Svetovom pohári Shiffrinovej nestačil ani najlepší čas v druhom kole na víťazstvo. Po prvej jazde bola Shiffrinová až štvrtá.

Vlhová bola líderka už po prvom kole, keď viedla pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou o 48 stotín sekundy, V druhom kole jej stačil aj šiesty najlepší čas na celkové víťazstvo. Dvadsaťtriročná Liptáčka v Špindlerovom Mlyne pridala do zbierky úspechov deviaty triumf v pretekoch Svetového pohára, tretí v obrovskom slalome a zároveň tretí v tejto sezóne. Je pozoruhodné, že v najtechnickejšej disciplíne, v ktorej pred touto sezónou nepatrila do elitnej žrebovacej sedmičky Svetového pohára, dosiahla štvrté víťazstvo v neprerušenej sérii.

Začala ju triumfom 1. februára v slovinskom Maribore, pokračovala v polovici februára ziskom zlatej medaily na majstrovstvách sveta vo švédskom Aare, pred týždňom dominovala v Európskom pohári na domácom kopci v Jasnej a teraz po prvý raz v kariére zvíťazila aj v najznámejšom českom lyžiarskom stredisku v Krkonošiach, Vlhová celkovo dosiahla 23. pódiové umiestnenie v pretekoch SP, jej aktuálna bilancia je 9 víťazstiev - 9 druhých miest a 5 tretích priečok.