Petra Vlhová - 05.08.2019 22:51

Petra Vlhová sa fanúšikom prihlásila rýchlosťou a precíznosťou

Zdroj: huste.tv/Instagram

Pri súčasných teplotách si ťažko predstaviť, že niekde v Európe môžu byť už optimálne podmienky na lyžovanie, no Petra Vlhová si takú lokalitu našla. Prostredníctvom Instagramu svojim fanúšikom ukázala malý kúsok zo svojej prípravy na novú sezónu v talianskom stredisku Passo Dello Stelvio, približne 730 kilometrov od našich hraníc.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13),

V najvyššie položenom horskom priesmyku Východných Álp si rodáčka z Liptova užila - ako uviedla v popise videa - rýchlu a precíznu jazdu. Zároveň sa tým z posilňovne a cyklistických trás preladila na šport, v ktorom žiari a prináša nám radosť. Odmenou jej je nielen tradične vysoká pozícia v ankete Športovec roka, ale najmä body vo Svetovom pohári, kde bude opäť najvážnejšou vyzývateľkou Mikaely Shiffrinovej. V minulej sezóne nechali konkurenciu ďaleko za sebou a Petra obsadila konečnú druhú priečku za Američankou v celkovom hodnotení aj samostatnom slalomárskom poradí, paralelnom slalome aj obrovskom slalome.

Ostrý štart sezóny je tradične naplánovaný na október a prvou zastávkou bude rakúsky Sölden, ktorý sa minimálne za ostatné dva roky pre našu lyžiarku neradil medzi tie úspešné. Dokázala sa však od neho odraziť a svet následne so zatajeným dychom sledoval jej súboje so Shiffrinovou, ktoré boli o stotinách a milimetroch.