Petra Vlhová - 30.11.2019 20:38

Vlhovej útok na pódium v obrovskom slalome nevyšiel

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová skončila na 6. mieste v sobotňajšom obrovskom slalome v americkom Killingtone. Na východe USA sa jazdil druhý obrovský slalom žien v rozbiehajúcej sa novej sezóne Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

Vlhová, po úvodnom kole druhá, zaostala o 0,65 s za víťaznou Taliankou Martou Bassinovou. Tá dosiahla celkový čas 1:38,19 min. Hneď za 23-ročnou rodáčkou z Cunea, pre ktorú je to najlepšie umiestnenie na pretekoch SP, skončila ďalšia Talianka a vlaňajšia víťazka obrovského slalomu v Killingtone Federica Brignoneová (+0,26 s). Tretia bola domáca obhajkyňa veľkého glóbusu Mikaela Shiffrinová (+0,29).

"Som nadšená. Splnil sa mi sen a ešte si poriadne neuvedomujem, čo sa stalo. Keď som došla do cieľa a zbadala svietiť zelené svetlo, vedela som, že sa zrodilo moje prvé víťazstvo. Bola som trochu nervózna, ale po celý čas som sa snažila zostať sústredená," povedala podľa webu laola1.at víťazka Bassinová.

Vlhová v samom úvode tejto sezóny skončila v obrovskom slalome v rakúskom Söldene na 14. priečke, minulotýždňový slalom vo fínskom Levi nedokončila. "Sme stále iba na začiatku sezóny. Ďalší obrovský slalom bude až v decembri (vo francúzskom Courcheveli, pozn.) a Petra má dostatok času, aby dovtedy urobila ďalší krok vpred," povedala bývalá slovenská reprezentantka Veronika Velez-Zuzulová.

SP v zjazdovom lyžovaní - Killington (USA) - sobota:

Obrovský slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Marta Bassinová (Tal.) 1:38,19 min, 2. Federica Brignoneová (Tal.) +0,26 s, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,29, 4. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,31, 5. Tessa Worleyová (Fr.) +0,50, 6. Petra Vlhová (SR) +0,65

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora