Petra Vlhová - 14.12.2019 19:15

Vlhovej ubudla najväčšia rivalka, Shiffrinová v nedeľu neštartuje

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová bude mať v nedeľňajších pretekoch na Svetovom pohár v alpskom lyžovaní vo švajčiarskom St. Moritzi o jednu vážnu súperku na štarte menej. Paralelný slalom vynechá najväčšia súčasná hviezda lyžiarskych svahov Mikaela Shiffrinová. Americká líderka celkového poradia SP sa rozhodla dopriať si voľno vzhľadom na nabitý súťažný kalendár. Americký lyžiarsky zväz o tom informoval prostredníctvom Twitteru.

Shiffrinová, ktorá si v sobotu vyjazdila v Davose 3. miesto v super G trinásť stotín za víťaznou Sofiou Goggiovou z Talianska, zameria svoju pozornosť na utorkový obrovský slalom v Courcheveli a ďalšie preteky vo Val d´Isere. V aktuálnej sezóne sa paralelný slalom bude vyhodnocovať ako samostatná disciplína v rámci SP. V nedeľu sa v ňom bude pretekať prvýkrát počas tejto zimy, ktorá ponúkne v kategórii žien ešte ďalšie dve súťaže.

Shiffrinová sa odhlásila, ale ani Vlhová nie je úplne v pohode. Trápi ju nedoliečené zranenie nohy, pre ktoré nemôže poriadne trénovať. V nedeľňajšom paralelnom slalome by sa 24-ročná Liptáčka mala predstaviť, ale jej skúsený taliansky tréner Livio Magoni si netrúfa predpovedať, na čo to môže stačiť. Ambicióznej Vlhovej momentálne patrí vo Svetovom pohári desiata priečka. Úvodný paralelný slalom žien tejto sezóny sa v St. Moritzi uskutoční v nedeľu od 13.30 h. Hlavným pretekom bude od 9.45 h predchádzať kvalifikácia.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora