Petra Vlhová - 12.01.2020 09:41

Vlhová vysvetľuje, prečo vypadla! Na rovnakom mieste končili ďalšie favoritky, aj Shiffrinová

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste

Obrovské ambície Petry Vlhovej v alpskej kombinácii súvisiace aj so ziskom malého glóbusu sa skončili po pár sekundách super obrovského slalomu. Petra štartovala s číslom 11, ale po druhom medzičase s náskokom 12 stotín na priebežnú líderku Federicu Brignoneovú jej vypla ľavá lyža v technicky náročnom úseku, kde neskôr skončilo svoje účinkovanie v súťaži viacero pretekárok, aj Mikaela Shiffrinová. V rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee išlo o prvú súťaž v tejto disciplíne, keďže decembrové podujatie vo francúzskom Val d'Isere bolo zrušené.  V aktuálnej sezóne budú ženy súperiť v tejto disciplíne ešte dvakrát - 23. februára vo švajčiarskej Crans Montane a 1. marca v talianskom La Thuile.

Toto je teda pre Vlhovú veľká komplikácia na ceste za možným ziskom malého glóbusu v kombinácii Super G a slalomu. Paralelný slalom a kombinácia boli jasným cieľom tímu Petry Vlhovej pre zisk krištálovej gule. "Nie je to moja chyba, stáva sa to. Tak je nastavené viazanie, aby sa vypla lyža. Išla som na priamo na jamu, ktorá bola na trati. Vrazila som do nej, viazanie sa prehlo a vypla sa mi lyža. Nie je to zábava, keď vám v takej rýchlosti vypne lyža, môže sa stať čokoľvek. V prvom rade som šťastná, že sa mi nič nestalo a že ma zatiaľ nič neboli. Možno ma bude bolieť bok, ale to je úplne v pohode. Nevadí, stalo sa," uviedla Petra Vlhová v reakcii pre spravodajstvo Slovenského rozhlasu. "Jazdila som na riziko, lebo som videla, že Holdenerová aj Brignoneová išli veľmi dobre. Preto som nechcela nič nechať na náhodu. Čo som počula, jazdila som veľmi dobre. Snažím sa to zbytočne neriešiť. Beriem to z lepšej stránky, že asi aspoň oddýchnem pred Flachau," dodala Vlhová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Altenmarkt-Zauchensee (Rak.) - výsledky:
Alpská kombinácia (poradie po super G): 1. Federica Brignoneová 1:13,80 min, 2. Marta Bassinová (obe Tal.) +0,22 s, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,50, ... Petra Vlhová (SR) - nedokončila úvodné kolo

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora
Tagy: TOP huste.tv