Petra Vlhová - 18.01.2020 15:02

VIDEO: Vlhová vie obrovský slalom vyhrať iba TAKTO

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Kolotoč závodov alpského lyžovania sa presunul do talianskeho strediska Sestriere, kde sa dnes konal obrovský slalom žien. Na štarte sa objavila aj slovenská reprezentantka Petra Vlhová, ktorá bojovala o prvé pódium v tejto disciplíne v prebiehajúcej sezóne.

Prvé kolo vyšlo 24-ročnej slovenskej zástupkyni výborne, keď odštartovala s číslom tri a po svojej jazde bola na prvom mieste. Využila tak skutočnosť, že bránky postavil jej tréner Livio Magoni. Predstihla ju napokon už len Talianka Federica Brignoneová, no náskok domácej pretekárky činil iba sedemnásť stotín sekundy, čo dávalo priaznivcom Petry Vlhovej skvelé nádeje do druhého kola.

Pred jeho štartom naša reprezentantka avizovala, že ho odjazdí naplno a pokúsi sa tak vybojovať prvé pódiové umiestnenie v tejto disciplíne v prebiehajúcej sezóne. Víťazstvo si v obrovskom slalome naposledy pripísala ešte v marci minulého roka v Špindlerovom mlýne. V Taliansku sa po jazde v druhom kole dostala do vedenia o jedinú stotinu sekundy pred Mikaelu Shiffrinovú. Líderka prvého kola Federica Brignoneová však zajazdila rovnaký celkový čas ako Petra Vlhová a tak sa víťazstvo delí práve medzi tieto dve pretekárky.

Obrovský slalom žien - konečné poradie, Sestriere (Taliansko)

1. Federica Brignoneová 2:21.15
1. Petra Vlhová +0.00s
3. Mikaela Shiffrinová +0.01s
4. Wendy Holdenerová +0.38s
5. Alice Robinsonová +0.44s

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora