Petra Vlhová - 07.02.2020 13:53

Vlhová si vyskúšala Kandahar. Ako to dopadlo

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa predstavila v piatkovom tréningu pred sobotňajšími pretekmi v zjazde v nemeckom Garmisch-Partenkirchene a v konkurencii 56 pretekárok obsadila 34. miesto. Víťazkou sa stala švajčiarska špecialistka Corinne Suterová. Úradujúca vicemajsterka sveta zo švédskeho Aare mala v cieli náskok 19 stotín pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou a 34 stotín pred Taliankou Federicou Brignoneovou. Vlhová za Suterovou zaostala o 3,41 s.

Pre zjazdárky to bola jediná možnosť, ako si vyskúšať trať Kandahar 1 pred pretekmi, keďže štvrtkový tréning zrušili. V Ga-Pa sa jazdí na 2920 m dlhej zjazdovke s prevýšením 720 m. Vlhová už nie je úplný nováčik v rýchlostných disciplínach. Pred dvoma týždňami v bulharskom Bansku absolvovala tohtosezónnu súťažnú premiéru v kĺzavých disciplínach a tá dopadla nad očakávania. Postupne obsadila v zjazde šiestu a jedenástu priečku a na záver bola v super G opäť šiesta. Troje preteky v rozpätí troch dní premenila na zisk 104 bodov do hodnotenia o veľký glóbus. Boli to jej prvé body v rýchlostných pretekoch SP v kariére. Aktuálne patrí 24-ročnej ambicióznej Liptáčke vo Svetovom pohári tretia priečka so ziskom 830 bodov. Na čele je Američanka Mikaela Shiffrinová s 1225 bodmi. Shiffrinová sa po tragickej smrti otca rozhodla vynechať súťažný víkend v Nemecku.

Sobotňajší zjazd žien v Ga-Pa má štart o 11.30 h.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Garmisch-Partenkirchen (Nem.) - piatkové výsledky:

Tréning zjazdu žien: 1. Corinne Suterová (Švaj.) 1:44,57 min, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,19 s, 3. Federica Brignoneová (Tal.) +0,34, ... 34. Petra Vlhová (SR) +3,41

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora