Petra Vlhová - 08.02.2020 12:36

Čo povedala Vlhová po 8. mieste v zjazde na najťažšej trati sveta?

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste

Nemka Viktoria Rebensburgová sa stala premiérovo v kariére víťazkou zjazdu v rámci pretekov Svetového pohára zjazdových lyžiarok. V domácom prostredí na trati Kandahar 1 v Garmisch-Partenkirchene predviedla suverénne najrýchlejšiu jazdu, keď prišla do cieľa s časom 1:41,94 min a druhú Talianku Federicu Brignoneovú zdolala o 61 stotín sekundy. Na tretiu priečku sa dostala česká univerzálka Ester Ledecká. Petra Vlhová sa pri zjazdárskom debute v Ga-Pa zaradila na 8. priečku s odstupom 1,74 s.

Tridsaťročná Rebensburgová sa vydala na trať s číslom osem a na úvodných dvoch medzičasoch si držala minimálny náskok pred Brignoneovou. V technickejšej strednej časti zjazdovky sa výraznejšie vzdialila od súperiek a zvyšovala svoj odstup takmer na sekundu. V závere síce mierne stratila, no napriek tomu potešila domácich priaznivcov víťazstvom. Skúsená Nemka triumfovala druhýkrát v aktuálnej sezóne, keď nadviazala na decembrový úspech zo super G v kanadskom Lake Louise. V kariére je to pre Rebensburgovú 19. víťazstvo vo Svetovom pohári.

Vlhová štartovala so štrnástkou na hrudi a od začiatku strácala. Rodáčka z Liptovského Mikuláša nerobila chyby, ale v prudších pasážach jej chýbala väčšia rýchlosť. V technických úsekoch naopak držala krok s najlepšími a aj vďaka tomu sa prebojovala do elitnej desiatky. V rýchlostných disciplínach sa jej to podarilo len tretíkrát v kariére. V bulharskom Bansku bola šiesta v zjazde aj v super G.

"Som celkom spokojná. Mohla som ísť aj trochu rýchlejšie, ale na prvýkrát je to v Ga-Pa dobré. V piatok v tréningu som nemala dobrý deň, potrebovala som sa do toho dostať. V sobotu bola lepšia podložka a to mi vyhovovalo. V technickej pasáži som bola medzi najlepšími, ale v rýchlych pasážach som strácala. Chýba mi ešte lepší sklz, aby som bola rýchlejšia," uviedla Vlhová v rozhovore.

V nedeľu budú lyžiarky bojovať o body do Svetového pohára v super G so začiatkom o 11.15 h. V štartovej listine nebude chýbať ani Vlhová. "Po zjazde potrebujem čo najlepšie zregenerovať. Po Bansku sú moje ambície v super G vysoké, chcem ísť na víťazstvo ako v každých pretekoch. Ak budem v najlepšej desiatke, budeme spokojní, ak to bude v najlepšej päťke, bude to super. Viem, že výkonnostne mám aj na pódium. Podstatné bude urobiť kvalitnú prehliadku trate, pretože nemáme k dispozícii tréning. Na dobré umiestnenie bude treba aj riskovať," doplnila 24-ročná Slovenka.

V celkovom poradí Svetového pohára sa po sobote na štyroch najvyšších priečkach nič nezmenilo. Na prvom mieste zostala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá podujatie v Ga-Pa vynecháva po nečakanej smrti otca Jeffa. So ziskom 1225 bodov má pred druhou Brignoneovou náskok 190 bodov. Tretia Vlhová má na konte 862 bodov, v sobotu si pripísala 32 bodov. Štvrtá Talianka Marta Bassinová nazbierala 640 bodov, na piatu pozíciu sa posunula Rebensburgová s 556 bodmi. V hodnotení zjazdu zostala líderkou Švajčiarka Corinne Suterová, Vlhová sa poskočila na 21. miesto.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Garmisch-Partenkirchen (Nem.) - zjazd žien - sobota:
1. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 1:41,94 min, 2. Federica Brignoneová (Tal.) +0,61, 3. Ester Ledecká (ČR) +0,83, 4. Sofia Goggiová (Tal.) +0,95, 5. Corinne Suterová (Švaj.) +0,98, 6. Ilka Štuhecová (Slovin.) +1,52, 7. Joana Hählenová (Švaj.) +1,63, 8. Petra Vlhová (SR) +1,74

Priebežné poradie vo Svetovom pohári: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1225 bodov, 2. Federica Brignoneová (Tal.) 1035, 3. Petra Vlhová (SR) 862, 4. Marta Bassinová (Tal.) 640, 5. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 556, 6. Corinne Suterová (Švaj.) 517

Priebežné poradie v hodnotení zjazdu: 1. Corinne Suterová (Švaj.) 317 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 256, 3. Ester Ledecká (ČR) 253, ... 21. Petra Vlhová (SR) 96

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora
Tagy: Kandahar zjazd