Petra Vlhová - 23.02.2020 13:36

Vlhová naháňala Brignoneovú, ale urobila TÚTO chybu!

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv/sita

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová mala na dosah víťazstvo v alpskej kombinácii v pretekoch Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane, ale v slalomovom kole ju zastavil nepopulárny "špicar". Slovenka nevyužila šancu polepšiť si v boji o veľký glóbus. Novou líderkou Svetového pohára sa stala Talianka Federica Brignoneová, ktorá ovládla kombinačné preteky o 92 stotín pred Rakúšankou Franziskou Gritschovou a 1,82 sekundy pred Češkou Ester Ledeckou.

Úradujúca vicemajsterka sveta Vlhová mala veľmi dobre rozbehnutú druhú kombináciu sezóny. V úvodnom super G skončila druhá, keď ju o 58 stotín sekundy zdolala iba veľká talianska rivalka Federica Brignoneová. V slalome rozbehla naplno stíhaciu jazdu a po druhom medzičase zaostávala za Brignoneovou už len o 0,06 sekundy. Potom však prišla osudná dvojbrána, v nej "špicar" a predčasný koniec nádejám.

Vlhová nedokončila tretie preteky v tejto sezóne, z toho druhé kombinačné. V januári v pretekoch všestrannosti neuspela v rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee, tam nezvládla už úvodnú časť - superobrovský slalom. Znamená to, že v alpskej kombinácii už v tejto sezóne nemá šancu zaútočiť na celkové prvenstvo a malý glóbus. Ten už má takmer istý Talianka Brignoneová, ktorá po Altenmarkte-Zauchensee ovládla aj preteky v Crans Montane a pred záverečnou kombináciou v talianskom La Thuile má na čele disciplíny plný počet 200 bodov. Stíha ju už len Švajčiarka Wendy Holdenerová so 125 bodmi.

Brignoneová sa po triumfe v Crans Montane dostala aj na čelo celkového poradia Svetového pohára, keď o 73 bodov predstihla Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Vlhovej naďalej patrí tretia priečka, ale jej manko na Brignoneovú narástlo na 159 bodov. Brignoneová si pripísala piate víťazstvo v tejto sezóne a celkovo pätnáste v kariére. Kopec v Crans Montane jej zrejme náramne vyhovuje, keďže v alpskej kombinácii tu triumfovala aj v rokoch 2019, 2018 a 2017.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Crans Montana (Švaj.) - výsledky:

Alpská kombinácia (super G + slalomové kolo): 1. Federica Brignoneová 1:56,24 min (1:15,62 + 40,62), 2. Franziska Gritschová (Rak.) +0,92 s, 3. Ester Ledecká (ČR) +1,82, 4. Michelle Gisinová (Švaj.) +1,93, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) +2,49, 6. Maruša Ferková (Slovin.) +2,50,... Petra Vlhová (SR) - nedokončila slalomové kolo

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 29 zo 40 pretekov): 1. Federica Brignoneová (Tal.) 1298 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 1225, 3. Petra Vlhová (SR) 1139, 4. Corinne Suterová (Švaj.) 777, 5. Marta Bassinová (Tal.) 772, 6. Wendy Holdenerová (Švaj.) 762

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora