Petra Vlhová - 16.10.2020 09:31

Petra Vlhová štartuje novú sezónu. Aké sú jej ciele?

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste

Napriek všetkému sme sa dočkali novej lyžiarskej sezóny. S napätím budeme sledovať našu Petru Vlhovú, ktorú už v sobotu čaká v rakúskom Soldene obrovský slalom. 

Vlhová získala v ostatnej sezóne dva malé glóbusy za triumfy v slalome a paralelnom slalome. V celkovom hodnotení Svetového pohára skončila druhá. V novej sezóne chce útočiť na veľký glóbus i medaily z majstrovstiev sveta.

Petra a jej tím museli zmeniť cestovateľské a hotelové zvyky, pribudli komplikácie a papierovačky, testovanie nie len lyží, ale aj na covid. S trénerom Magonim sa počas leta dlhé týždne pripravovala bez toho, aby sa porovnávala s konkurenciou, iba pred mesiacom tri dni trénovala s Novozélanďankou Alice Robinsonovou.

Prvýkrát v kariére by mala Vlhová hneď od začiatku sezóny jazdiť všetky disciplíny. Venovala viac času tým kĺzavým - zjazdu a super-G , no a jej ciele sú len najvyššie.

V marci sa po piatich rokoch vráti Svetový pohár na Slovensko do Jasnej. Tak verme, že vtedy už budú môcť diváci fandiť Petre na svahu.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora