Petra Vlhová - 05.11.2020 11:55

Dôležité informácie pre fanúšikov Vlhovej

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste.tv/joj

Už o týždeň sme sa mali tešiť na ďalšie vystúpenie Petry Vlhovej. V rámci svetového pohára v zjazdovom lyžovaní mala súťažiť v rakúskom Lechu. No prišla iná zlá správa. Nie je tam dostatok snehu, a tak sa preteky posúvajú o dva týždne neskôr. Ženy absolvujú paralelný obrovský slalom 26. novembra, muži budú v rovnakej disciplíne súťažiť 27. novembra.

Všetkých sedem pretekov Svetového pohára mužov v zjazdovom lyžovaní, ktoré sa v decembri uskutočnia na území Talianska, bude za zatvorenými dverami, čiže bez účasti divákov. Ide o nariadenie talianskej vlády v súvislosti s prevenciou pred šírením koronavírusu. Zhodli sa na ňom organizátori jednotlivých podujatí na online konferencii so šéfom Talianskej federácie zimných športov (FISI) Flaviom Rodom.

Bez fanúšikov sa budú musieť zaobísť počas zjazdu a super G vo Val Gardene (18. - 19. 12.), v slalome a obrovskom slalome v Alta Badii (20. - 21. 12.), tradičnom predvianočnom večernom slalome v Madonne di Campiglio (22. 12.) aj super G a zjazde v Bormiu (28. - 29. 12.). "Je to bolestivé rozhodnutie, ale, žiaľ, pre nás aktuálne. Urobíme maximum, aby sa preteky vôbec uskutočnili za sprísnených epidemiologických opatrení," píše sa vo vyhlásení talianskych organizátorov, cituje ho web neveitalia.it.

"Je zrejmé, že toto rozhodnutie negatívne zasiahne aj do rozpočtov jednotlivých podujatí. Všetci sme sa však ocitli v náročnej situácii, v ktorej je naša prvoradá úloha udržať preteky pri živote a zabezpečiť účasť lyžiarskej elity. Svetový pohár na talianskom území bude tento rok pod drobnohľadom verejnosti viac ako kedykoľvek predtým, hoci si fanúšikovia vychutnajú preteky len na diaľku pred televízormi," skonštatoval Flavio Roda.

Zatiaľ čo muži majú v sezóne SP 2020/2021 v Taliansku plánovaných až sedem pretekov v štyroch dejiskách, ženy by sa na Apeninskom polostrove mali predstaviť len jediný raz. Na 26. januára 2021 je naplánovaný obrovský slalom na tradičnom mieste Kronplatz v Južnom Tirolsku. Slovenka Petra Vlhová sa v Kronplatzi predstavila trikrát a zatiaľ sa tam nedostala na stupne víťazov. V uplynulej sezóne tam obsadila štvrté miesto.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora