Petra Vlhová - 20.11.2020 08:20

Rivalky opäť proti sebe! Vlhová má v tomto naviac pred Shiffrinovou

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: Huste.tv

Už tento víkend nás čaká súboj, ktorý sme tak dlho nevideli. Fínske Levi hostí v sobotu a nedeľu nielen slalomy Svetového pohára alpských lyžiarok, ale aj dve hviezdy - Vlhovú a Shiffrinovú. 

Američanka práve vo fínskom stredisku obnoví svoju pretekársku činnosť prerušenú tragédiou v rodine, následnou situáciou okolo pandémie, potom problémami so zraneným chrbátom a nedostatkom snehu v rakúskom Lechu. Trošku veľa príčin znamožňujúcich štart na svahoch pretekov Svetového pohára...

Petra Vlhová už medzitým pretekala. V rakúskom Soldene skončila v októbri tretia, pre Mikaelu to bude návrat do tohto kolotoča po dlhých mesiacoch. Naposledy zvíťazila v januári v bulharskom Bansku v Super G. Doposiaľ zaznamenala 66 víťazstiev vo Svetovom pohári, a naháňa tak ženskú líderku tejto štatistiky a svoju krajanku Lindsey Vonnovú s 82 triumfami. 

Petra Vlhová je teda vo Fínsku už dlhšie, absolvovala tam nielen tréningy, ale aj v rámci prípravy dva víťazné slalomy kategórie FIS v inom fínskom rstredisku - v Suomu. "Na základe vlaňajšej skúsenosti som sa vrátila na toto krásne miesto. Vďaka Suomu za úžasný servis, teším sa na budúce stretnutie, teraz už smer Levi," napísala nedávno 25-ročná Slovenka na svojom facebookovom profile.

Z Fínska sa musí Petra rýchlo presunúť do Rakúska, kde bude súťažiť už vo štvrtok 26. novembra. Avšak náročné cestovanie bude mať uľahčené. Jeden zo sponzorov jej zabezpečil súkromné lietadlo. 
Držíme jej palce, nech sa darí. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora