Petra Vlhová - 26.11.2020 19:08

ONLINE: Petra Vlhová vyhrala aj vo finále! Neskutočné drámy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv

Slovenka Petra Vlhová zvíťazila vo štvrtkovom paralelnom obrovskom slalome Svetového pohára. V rakúskom stredisku Lech-Zürs zdolala vo finále prekvapenie tejto súťaže Američanku Paulu Moltzanovú. Bolo to jej tretie víťazstvo za sebou. Petra Vlhová získala zo 400 možných bodov vo Svetovom pohári 360 a suverénne vedie tento boj o veľký krištáľový glóbus. Druhá Gisinová a tretia Shiffrinová tieto preteky vynechali.

Adriana Jelinkova - Holanďanka z českými koreňmi bola jej prvou súperkou v osemfinále a prvú jazdu prekvapujúco vyhrala o 16 stotín sekundy outsiderka. V odvete pôjde v rýchlejšej modrej dráhe zasa Slovenka, tak má čo doháňať. 

V odvete bola Jelinková stále pred Vlhovou, no v závere sa Petra predsa len dostala pred súperku o 4 stotinky sekundy!

Vlhová postupuje do osmičky najlepších a jej súperkou bude Talianka Federica Brignoneová, ktorá suverénne postúpila. 

Prvá jazda tretieho štvrťfinále je reprízou ich súboja v kvalifikácii, kde Vlhová skončila tretia, Talianka 11. 
Vlhová začínala opäť v horšej červenej dráhe, výborne odštartovala a do cieľa prišla so stratou len 2 stotiny sekundy. V odvete bola v lepšej modrej dráhe, výrazne strácala, ale v posledných bránkach to opäť dobehla a Brignoneovú šokovala víťazstvom o 4 stotiny sekundy. 
Vlhová je v semifinále medzi štvoricou najlepších. 

Semifinálovou súperkou Petry Vlhovej bude Švédka Sara Hectorová. Vlhová v prvej jazde prehrala na červenej trati o 11 stotín sekundy. Zopakoval sa scenár predchádzajúcich jázd. V posledných troch bránkach Petra dobehla súperku a na čiare bola o 1 stotinku šťastnejšia. 

Petra Vlhová je vo finále! Jej súperkou je Američanka Moltzanová. 

V prvej jazde išla Petra výnimočne v rýchlejšej modrej a vyhrala o 21 stotín sekundy. V odvete Moltzanová bola pred Petrou, ale v závere urobila chybu, spadla a Vlhová tak získala ďalší triumf!

"Od rána to bolo veľmi ťažké, súperky boli veľmi rýchle. Každá bola veľmi nebezpečná, boli to veľké boje a som šťastná, že som to napokon dotiahla až k víťazstvu. Som unavená, no šťastná z víťazstva," povedala po pretekoch Petra Vlhová. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora