Petra Vlhová - 14.12.2020 10:11

Vlhová vypadla pred cieľom 1. kola obrovského slalomu v Courcheveli

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste/joj/sita

Petra Vlhová dnes opäť stála na štarte obrovského slalomu. Vo francúzskom Courcheveli skončila v obrovskom slalome v sobotu tretia, v nedeľu sa nešlo, pretože trať bola pre preteky nebezpečná, usporiadatelia ju už stihli upraviť a dnes teda odštartoval včerajší obrovský slalom. 

Vlhová však nedokončila tretí obrovský slalom aktuálnej sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo francúzskom Courcheveli. Líderka Svetového pohára sa krátko pred cieľom 1. kola nezmestila do jednej z bránok a "vyletela" z trate. V šiestych pretekoch sezóny SP 2020/2021 si Vlhová vôbec prvýkrát nepripíše body do hodnotenia bojov o veľký glóbus. Keďže však mala pred pondelkovým podujatím obrovský náskok 162 bodov pred Taliankou Martou Bassinovou, zostane na čele celkového poradia bez ohľadu na výsledok druhého obrovského slalomu v Courcheveli. Ten prvý sa v sobotu skončil triumfom práve Bassinovej a Vlhová v ňom skončila tretia. Pondelkový "obrák" sa mal pôvodne konať v nedeľu, ale pre nepriazeň počasie ho museli presunúť o deň neskôr.

"Nečakaný výpadok! Vrchná časť s menším odstupom, ale nájazd do strmej časti bol neskorý a rytmus bol zrazu preč. Pri predposlednej zmene rytmu išla na bránku príliš priamo a nemala šancu stihnúť nasledujúcu bránku. Po piatich pódiových umiestneniach v sérii tentoraz nula," zhodnotil Vlhovej jazdu rakúsky športový portál Laola.1.

"Čo sa stalo? Išla som príliš na priamo do brány. Lyže ma vyhodili a nestihla som ďalšiu bránku. Organizátori robili, čo mohli. Poliali to vodou, ale trať nebola ideálna. Bolo to trochu rozbité, náročné a každý bojoval, ako len mohol. Mne sa to dnes nepodarilo, veľmi ma to mrzí, ale už to nezmením. Začiatok bol ešte fajn. Od polovice trate som sa však začala trápiť, bojovala som sama so sebou, poslednú strminu som nešla dobre a vypadla som....Na dnešný deň chcem čo najskôr zabudnúť. Už dnes večer sa zrejme presunieme do Val d'Isere, kde ma najprv čaká slalomový tréning a potom už príprava na preteky v zjazde a super G. Potrebujem aj dobre zregenerovať, lebo nie je jednoduché jazdiť prakticky každý deň preteky alebo tréning naplno," uviedla Petra Vlhová pre RTVS.

Po ešte neúplnom 1. kole je vôbec prvýkrát v tejto sezóne v pretekoch SP na čele Američanka Mikaela Shiffrinová s náskokom 7 stotín pred Martou Bassinovou a 14 stotín pred ďalšou Taliankou Federicou Brignoneovou. Je zaujímavé, že z najvyššie nasadenej sedmičky pretekárok nedokončili prvé kolo až tri. Okrem Vlhovej nebude klasifikovaná ani Nórka Mina Fürst Holtmanová a Novozélanďanka Alice Robinsonová.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora