Petra Vlhová - 17.12.2020 13:06

Vlhová vo štvrtok až vo štvrtej desiatke počas meraného tréningu zjazdu vo Val d'Isére

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

Slovenka Petra Vlhová po 22. priečke v stredajšom prvom tréningu zjazdu obsadila vo štvrtkovom druhom 35. miesto, všetko pred pretekmi Svetového pohára vo francúzskom stredisku Val d'Isére. Zjazdy žien sú na programe v piatok aj sobotu od 10.30 h, v nedeľu sa vo Val d'Isére uskutočnia preteky v super G.

V oboch spomenutých tréningoch dosiahli najlepší čas Američanky - v stredu Alice McKennisová Duranová, vo štvrtok Breezy Johnsonová. Petra Vlhová na dlhých lyžiach zaostala za víťazkou druhého meraného tréningu o 2,94 sekundy.

V seriáli Svetového pohára sa v sezóne 2020/2021 doteraz konali len súťaže v obrovskom slalome, slalome a paralelnom obrovskom slalome. Rýchlostné disciplíny sa pôjdu prvýkrát, keď v úvode decembra počasie spôsobilo zrušenie dvoch superobrovských slalomov vo švajčiarskom St. Moritzi.

Petra Vlhová je líderkou celkového hodnotenia SP. Na svojom konte má 420 bodov, o 145 bodov menej nazbierala Američanka Mikaela Shiffrinová (275) a tretia je Talianka Marta Bassinová so ziskom 258 bodov.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora