Petra Vlhová - 18.12.2020 11:37

Vlhovej prvý zjazd v sezóne nevyšiel. Aspoňže je zdravá v cieli

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita/huste

Švajčiarka Corinne Suterová ovládla prvý ženský zjazd novej sezóny Svetového pohára v alpskom lyžovaní vo francúzskom Val d'Isere. Obhajkyňa malého glóbusu v tejto disciplíne vyhrala s náskokom 11 stotín sekundy pred Taliankou Sofiou Goggiovou, úradujúcou olympijskou víťazkou v zjazde.

 Tretiu priečku si vybojovala víťazka jedného z tréningov Američanka Breezy Johnsonová, s mankom 20 stotín. Slovenka Petra Vlhová v prvom súťažnom kontakte s dlhými lyžami v tejto sezóne obsadila 26. miesto a do hodnotenia Svetového pohára si pripísala 5 bodov. Za víťaznou Suterovou zaostala o 2,36. Napriek tomu, že neurobila väčšiu chybu, chýbala jej rýchlosť a podľa vlastných slov sa bála "pustiť lyže."

Na čele Svetového pohára Vlhová zvýšila na 150 bodov náskok pred Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Tretia je Talianka Marta Bassinová, ktorá sa vďaka 16. miestu v zjazde priblížila na dva body Shiffrinovej. "Nie som spokojná. Výrazná chyba tam nebola, len som bola pomalá rovnako ako na tréningoch. Snažila som sa jazdiť tak ako mi tréner povedal, ale takto to zatiaľ je... Pauza bola dlhá a chýbajú mi kilometre v tréningu," uviedla Petra Vlhová pre RTVS.

V istom úseku trate viacero pretekárok nedokázalo korigovať rýchlosť v spojitosti so zatočením do najbližšej bránky a skončili v ochrannej sieti. Takto sa s pretekmi predčasne rozlúčili obhajkyňa veľkého glóbusu Talianka Federica Brignoneová, Rakúšanka Nicole Schmidhoferová či Švajčiarka Joana Hählenová. "Aj ja som mala rešpekt z toho úseku. Snažila som sa sústrediť sama na seba a zostať v pretekovom móde. Je to trochu náročný zjazd, mám ešte problém púšťať lyže na rozdiel od pretekárok, ktoré to viac trénujú. Trať bola aj trochu rozbitá a v spomenutom úseku to bolo odklonené a bolo tam treba točiť. Stačilo malé zaváhanie a pretekárky skončili v sieti. Pre mňa to bol dnes svojím spôsobom ťažší zjazd ako v Garmisch-Partenkirchene, o ktorom sa hovorí, že je to najťažšia zjazdárska trať. Zatiaľ nemám rýchlosť, lebo nemám natrénované," zhodnotila Vlhová.

V sobotu pokračuje Svetový pohár žien vo Val d'Isere ďalším zjazdom, v nedeľu príde v rovnakom stredisku na rad super G. "Každá nová jazda mi pomôže. Pozriem si video z dnešných pretekov a zanalyzujeme to. Už zajtra sa budem snažiť čosi vylepšiť," dodala Vlhová.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora