Petra Vlhová - 19.12.2020 12:28

Vlhová má druhý zjazd v sezóne za sebou, ale nebodovala

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv

 Prvý zjazd sezóny Svetového pohára vo Val d'Isere vyhrala Švajčiarka Corinne Suterová, Petra Vlhová obsadila 26. priečku, získala 5 bodov a vlastne aj navýšila svoj náskok vo Svetovom pohári. Ale v sobotu je tu nový deň  Vo Val d'Isere je na programe druhý zjazd o 10.30h a ešte v nedeľu super-G o 11.00h.

Druhá pretekárka pred Vlhovou na štarte piatkového zjazdu Rakúšanka Nicole Schmidhoferová nebezpečne spadla a jej vyslobodzovanie a prvá pomoc spôsobili zdržanie 25 minút. Dnes sme sa dozvedeli, že si vážne poranila ľavé koleno a sezóna sa pre ňu predčasne skončila. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou na klinike v Innsbrucku odhalilo pretrhnutý krížny a postranný väz. Bola to jej prvá súťaž v sezóne.

SOBOTA:
Petra Vlhová vyštartovala ako štvrtá a so stratou vyše dvoch sekúnd prišla s tretím najrýchlejším časom, keď predbehla svoju priamu súperku v boji o krištálový glóbus Bassinovú. Vyhrala Talianka Goggiová pred Švajčiarkou Sutterovou a Američankou Johnsonovou. Vlhová skončila 33 a nezískala do Svetového pohára ani bod.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora