Petra Vlhová - 26.01.2021 14:00

Vlhová mimo prvej desiatky v obrovskom slalome: Nevyšlo mi to!

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: HUSTE.tv

 Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová má po utorkovom obrovskom slalome v talianskom Kronplatzi náskok na čele celkového hodnotenia Svetového pohára rovných 100 bodov pred Švajčiarkou Michelle Gisinovou. Pred pretekmi to pritom bolo 118 bodov. Obrák v Taliansku 25-ročnej Liptáčke nevyšiel. Po prvom kole bola deviata so stratou 1,49 sekundy na vedúcu Gisinovú a ani druhá jazda na strmom a hrboľatom kopci nebola v podaní Slovenky vydarená. Po príchode do cieľa sa zaradila na 4. priečku so stratou 68 stotín sekundy a potom postupne klesala až na konečnú 12. pozíciu.

"Ani prvé, ani druhé kolo nebolo dnes ideálne. Viem ísť oveľa lepšie. Dnes to bolo naozaj ťažké, pretože podmienky boli veľmi náročné. Svah bol trošku rozbitý a hrboľatý, do toho sa menilo svetlo s tieňom. Každý bojoval, ako sa len dalo. Mne to nevyšlo, ale pokračujeme ďalej," povedala pre slovenské médiá Petra Vlhová. 

Michelle Gisinovou v druhom kole nepotvrdila post líderky po prvej jazde, keďže tesne pred cieľom urobila chybu a skončila až šiesta. Napriek tomu skresala z náskoku Vlhovej v boji o veľký krištáľový glóbus. Víťazstvo si v utorok vyjazdila Francúzka Tessa Worleyová s náskokom 27 stotín sekundy pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou, tretia skončila so stratou 0,73 s Talianka Marta Bassinová. Američanka Mikaela Shiffrinová skončila štvrtá (+1,08 s). Gisinová za víťazkou zaostala o 1,32 s a Vlhová až 2,05 s. Tridsaťjedenročná špecialistka na obrovský slalom Worleyová si pripísala štrnásty triumf v pretekoch SP, prvý od Söldenu z októbra 2018. Zaujímavosťou je, že všetkých 32 pódiových umiestnení vrátane toho utorkového dosiahla výhradne v obrovskom slalome.

Petra Vlhová doteraz nazbierala v celkovom poradí SP 883 bodov, Švajčiarka Gisinová 783 a tretia je už ďalšia švajčiarska pretekárka Gutová-Behramiová so 747 bodmi. V hodnotení disciplíny sa na čele udržala Talianka Bassinová so 460 bodmi, druhá je priebežne Worleyová (336) a tretia Gisinová (312), Vlhovej patrí 7. stupienok s 218 bodmi.

S výnimkou vypadnutia v jednom z dvoch decembrových obrovských slalomov vo francúzskom Courcheveli dosiahla Petra Vlhová svoj najhorší výsledok v tejto disciplíne v SP od októbra 2019, vtedy bola v Söldene štrnásta. Odvtedy zakaždým skončila v elitnej desiatke, ak preteky dokončila.

Pred februárovými majstrovstvami sveta v zjazdovom lyžovaní, ktoré od 9. do 23. februára bude hostiť talianska Cortina d'Ampezzo, sú v v SP na programe ešte zjazd a super v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora