Petra Vlhová - 21.03.2021 12:58

Vlhová ukončila víťaznú sezónu 11. miestom v obrovskom slalome, triumfovala Robinsonová

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv/sita

Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom obrovskom slalome žien vo švajčiarskom Lenzerheide 11. miesto. Víťazka veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári 2020/2021 po 1. kole na náročne postavenej a miestami až extrémne zatočenej trati so 47 bránkami figurovala na 10. priečke, v druhom kole si pohoršila o jeden stupienok.

Už istá držiteľka veľkého krištáľového glóbusu štartovala v 31. pretekoch SP, čo dokázala ako jediná lyžiarka v tejto sezóne. Únavu priznala v rozhovore pre médiá. "Bola som unavená, nemohla som zaspať, emócie sú stále veľké. Už to zo mňa opadlo, dnes už vôbec nevládzem. Snažím sa zo seba dávať maximum, ale úprimne, už vôbec nevládzem. Telo povedalo stop, už bojujem sama so sebou, ešte pôjdem jednu jazdu, posledné kolo v tejto sezóne," povedala Vlhová pre RTVS. 

Zaujímavý protest predviedla Lara Gutová-Behramiová. Včera prišla definitívne o možnosť zabojovať o veľký glóbus a keďže predtým zrušili organizároti v Lenzerheide zjazd aj super G, za zvláštnych okolností nedokončila prvé kolo. Svoju jazdu vypustila už za druhou bránkou. Podľa portálu laola1.at povedala svojmu trénerovi, že zle vyhodnotila nájazd do bránky, a preto zastavila. V cieli odmietla poskytnúť rozhovory a ušla preč. Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová bola pred finále SP v Lenzerheide jedinou konkurentkou Vlhovej v boji o veľký glóbus, ale po zrušení zjazdu a super G prakticky prišla o šancu zaútočiť na celkové prvenstvo vo Svetovom pohári a 25-ročná Slovenka svoj premiérový zisk veľkého glóbusu dovŕšila šiestym miestom v sobotnom slalome.

Triumfovala novozélandská reprezentantka Alice Robinsonová. Tá bola po úvodnej jazde až štvrtá, no famóznym predstavením v 2. kole sa prepracovala na najvyšší post a odsunula za seba aj Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Tretia bola Slovinka Meta Hrovatová. Držiteľka "obrákového" glóbusu, Talianka Marta Bassinová, skončila štvrtá.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora