Petra Vlhová - 24.04.2021 12:00

Vlhová vs Magoni. Takto to bolo s vyhadzovom trénera

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: HUSTE.tv

Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica sa poďakovalo úspešnej slovenskej zjazdárke Petre Vlhovej za skvelú reprezentáciu nielen Dukly, ale celého Slovenska a odovzdalo jej cenu v ankete Najúspešnejší športovec rezortu MO SR za rok 2020. 

Slovenská zjazdárka Petra Vlhová začala prípravu na novú sezónu netradične v domácich podmienkach v Jasnej. Víťazka Svetového pohára 2020/2021 povedala, že v Jasnej je viac snehu ako zvyčajne býva v tomto čase, preto to chcú využiť a začala už zľahka trénovať.

Aktuálne sa v súvislosti s Vlhovou veľa hovorí o nových členoch jej realizačného tímu. Keďže po piatich rokoch ukončila spoluprácu s Liviom Magonim, potrebuje adekvátnu náhradu na post hlavného trénera. A okrem toho sa špekuluje aj o novom mene na pozícii servismana. Zloženie nového realizačného tímu však odmietla zjazdárka komentovať s tým, že sa verejnosť všetko včas dozvie. "V pravý čas sa všetci dozvedia, ako budeme ďalej pokračovať,“ uzavrela Vlhová.

Viac do tohto problému vniesol manažér Richard Galovič v rozhovore so štátnym tajomníkom Ivanom Husárom. 

"Petru štipľavé slová talianskeho odborníka v denníku Corriere della Sera zasiahli. Zrejme to pre Petru bolo také extrémne osobné a tak ju to ponížilo, že sa cez to nedokázala pragmatizmom preniesť. My sme ju podporovali, aby tú jednu sezónu ešte vydržala s človekom, ktorý ju veľa naučil, za čo mu je aj vďačná. Konečné rozhodnutie sme však nechali na Petre a ona ho urobila také, že sa s Magonim rozlúčila. Plynie z toho však veľké pozitívum. Petra nie je sentimentálna a dokázala sa rozhodnúť v situácii, ktorá nebola ľahká. Na jednej strane jej ľudia hovorili, aby vydržala s Magonim, na druhej strane mala vnútorný problém, s ktorým si nevedela rady. Ona prebrala zodpovednosť, buchla po stole a vyhodila Magoniho. To je veľká vec. Teraz za rozhodnutie nesie zodpovednosť a rozumie tomu."

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora