Petra Vlhová - 19.08.2021 08:00

V Jasnej je zjazdovka Petry Vlhovej

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: joj

V zimnom stredisku v Jasnej odhalili zjazdovku Petry Vlhovej. Už najbližšiu zimnú sezónu budeme môcť lyžovať na zjazdovke, na ktorej Vlhová zvíťazila v pretekoch Svetového pohára v sezóne, keď získala Veľký krištáľový glóbus. 

V Jasnej sa v marci tohto roku uskutočnil slalom aj obrovský slalom SP. Petra Vlhová skončila v slalome druhá za Američankou Shiffrinovou a v obrovskom slalome zvíťazila. „Kedy tu opäť budú takéto preteky, nie je na mne. Je to vec veľkej diplomacie a úmornej práce. Kedy to bude, netuším. Ja by som bola veľmi rada, keby to bolo už každé dva roky," vysvetľovala Petra a objasnila svoj vzťah k  zjazdovke. "Vždy, keď budem stáť hore na Lukovej, tak si spomeniem, čo som tu dosiahla. Je to pre mňa pocta, že mám svoju zjazdovku. Vyrastala som tu, vyhrala som tu, teším sa z toho."

Našej lyžiarke nevyšiel tréningový kemp v Argentíne. Aký je  jej ďalší plán? „Ideme na desať dní do Švajčiarska. Potom prídeme domov a uvidíme, aké budú podmienky a budeme sa takto motať po Európe. Kde bude naše tréningové centrum ešte nevieme, ale určite to nebude v talianskom Stelviu.“