Petra Vlhová - 12.10.2021 14:59

Zmena trénera pozitívnym impulzom, pochvaľuje si Vlhová

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Petra Vlhová sa pripravuje na novú sezónu Svetového pohára a hľadí pritom aj na olympiádu v Pekingu. Po ukončenej spolupráci s talianskym trénerom Liviom Magonim už spolupracuje so Švajčiarom Maurom Pinim. Prvá kariérna olympijská medaila veľmi láka a nového kouča si pochvaľuje. Necelé dva týždne pred štartom sezóny sa na tlačovej konferencii prostredníctvom médií prihovorila aj svojim priaznivcom a pred obrovským slalomom v Söldene pôsobí sebavedome. Hovorí o citeľnej zmene, orientácii na kvalitu namiesto kvantity a hoci ešte pred ostrým štartom trochu istoty na lyžiach potrebuje nabrať, cíti sa byť pripravená.

"Do prvých pretekov pôjdem ako víťazka Svetového pohára, určite to bude iné. Budem sa snažiť byť pokojná a sústrediť sa sama na seba. Nechcem riešiť, že všetky oči budú na mne, aj keď to tak bude a všetci budú chcieť vidieť, či ešte dokážem víťaziť, aj keď som zmenila trénera. Ja si pôjdem svoje, mám môj tím a spravíme maximum, aby to dopadlo čo najlepšie," povedala slovenská lyžiarska hviezda. Zmena realizačného tímu sa netýka len trénera, ale aj servismana a fyzioterapeutky. Asistent trénera Matej Gemza chváli náladu a chémiu, ktorá v tíme vznikla a počas tréningov padá veľa žartov a úsmevov.

Isté je, že na rozdiel od minulej sezóny, Vlhová nebude štartovať na všetkých súťažiach Svetového pohára. Počas olympijskej sezóny by to ani nebolo rozumné a sústrediť sa bude najmä na technické disciplíny. Plánovanie však komplikuje sezónna logistika, keďže sa akcia vracia do Severnej Ameriky, zatiaľ čo olympiáda svoje dejisko nájde v Ázii. "Momentálne neviem, ktoré súťaže vynecháme, budeme sa rozhodovať aj podľa logistických možností. V príprave sme sa najviac zameriavali na technické disciplíny, ale jazdili sme aj zjazdy a super-G. Materiál zostal rovnaký, každý rok sa ho snažíme vylepšiť, aby lyže boli rýchlejšie," hovorí o plánoch, ktorým kraľuje Peking. "Olympiáda je špecifická udalosť, koná sa každé štyri roky, je tam jediná šanca. Vnímam ju pozitívne a mám na to dobrý vek. Získala som veľký glóbus a určite mám ďalšie ciele. Nebudem tajiť, že mi ešte chýba olympijská medaila. Je to však ešte strašne ďaleko, môže to ovplyvniť veľmi veľa faktorov," zmienila sa o top ambícii.