Petra Vlhová - 10.11.2021 14:02

Petra Vlhová má vlastnú poštovú známku

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Instagram

Slovenská pošta každoročne vydáva známku so športovou tématikou a koncom kalendárneho roka 2021 sa zamerala na najúspešnejšiu slovenskú lyžiarku. Ku Andrejovi Kvašňákovi, Václavovi Nedomanskému, Júliusovi Tormovi, Anastasii Kuzminovej, Ladislavovi Trojákovi či špeciálu k XVI. paralympijským hrám v Tokiu sa do zoznamu pridáva aj Petra Vlhová, ktorej portrét s Krištáľovým glóbusom má 4,3 x 3 centimetra. Spoločne s ňou sa do obehu dostáva aj obálka prvého dňa vydania s domicilom mesta Liptovský Mikuláš, na ktorej prítlači je lyžiarka pri slalome a pečiatka je v tvare lyžiarskych okuliarov. Autorom výtvarného návrhu je akademický maliar Karol Felix.

Pošta pri tejto príležitosti v krátkosti pripomína úspešnú kariéru Vlhovej, ktorá sa prvý raz dostala do povedomia širšej verejnosti v roku 2012 suverénnym triumfom na Zimných hrách mládeže v Innsbrucku. O dva roky neskôr v Soči už debutovala na olympijských hrách, v decembri 2015 vyhrala prvý kariérny slalom v rámci Svetového pohára, na MS 2017 prispela k striebru zmiešaného družstva a nasledovali jej hviezdne roky. Ich súčasťou je fakt, že je prvou Slovenkou s titulom lyžiarskej majsterky sveta a po malých glóbusoch sa do jej rúk v sezóne 2020/21 dostal aj ten veľký, ktorý navyše pečatila doma v Jasnej.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenská pošta (@slovenska.posta)

Ako v utorok zverejnil web Olympic.sk, Petra Vlhová je podľa najaktuálnejších prieskumov druhou najpopulárnejšou športovou postavou u nás. Pred ňou je len dlhodobý líder tohto poradia Peter Sagan. 26-ročná Liptáčka tak prebrala pomyselnú ženskú kráľovskú korunku od Anastasie Kuzminovej. V prvej päťke spomenutého prieskumu sa okrem nej a Sagana nachádza aj Matej Tóth, Marek Hamšík a Dominika Cibulková.

Vlhová si prostredníctvom Instagramu nedávno získala pozornosť aj výzvou k očkovaniu. "Ja som zaočkovaná, išla som dobrovoľne hneď v apríli s tým, že sa chcem zaočkovať a nečítala som žiadne hlúpe názory. Som vrcholový športovec, ktorý ide veľakrát za hranice svojich možností a nevidím žiadny rozdiel pred a po očkovaní. Akurát to, že chránim seba a mojich najbližších a v neposlednom rade všetkých ostatných ľudí," požiadala verejnosť .