Petra Vlhová - 19.11.2021 10:00

Vlhová štartuje v televízii JOJŠPORT! V Levi nebola pomalá

Zdroj: sita

Osemnásť dní tvrdej prípravy vo Fínsku má Petra Vlhová za sebou a pred sebou súťažný víkend, ktorý ukáže, ako dobre má natrénované. 

Ambiciózna slovenská lyžiarka práve pred rokom v Levi položila základ neskoršiemu historickému zisku veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári, keď ovládla oba slalomy v úvode sezóny. Najvyššie ambície má aj teraz v čase, keď do začiatku sobotňajších pretekov zostáva jeden a pol dňa.

"Po minulom roku moje ambície nemôžu byť iné ako vysoké. Chcem opäť atakovať najvyššie priečky. A s čím budem na konci dňa spokojná? Ak predvediem jazdy, po ktorých budem mať dobrý pocit a budem spokojná sama so sebou. Momentálne sa cítim dobre a na preteky sa už veľmi teším," uviedla Petra Vlhová z ďalekého severu Európy.

Príprave na slalomový úvod olympijskej sezóny sa venovala s plnou vážnosťou, aj preto napokon nevycestovala na jediné paralelné preteky SP sezóny do rakúskeho Lechu, ktoré sa uskutočnili minulý víkend. "Nebolo to len moje rozhodnutie a nezrodilo sa z hodiny na hodinu. Rozprávali sme sa o tom v tíme niekoľko dní a nakoniec sme sa rozhodli, že nebudeme prerušovať prípravu vo Fínsku pre jeden výjazd do Rakúska. Verím, že to bolo správne rozhodnutie," vysvetlila Vlhová.

Zverenka švajčiarskeho trénera Maura Piniho sa počas novembra za severným polárnym kruhom pripravovala v spoločnosti nemeckých, nórskych aj talianskych súperiek a v tréningoch sa stretávala aj so Slovenkou reprezentujúcou Česko Martinou Dubovskou. Na otázka, ako dopadlo porovnanie tréningových jázd medzi Vlhovou a jej súperkami, Slovenka krátko, ale výstižne podotkla: "Nebola som pomalá."

Vždy ambiciózna Liptáčka s ľútosťou skonštatovala, že novembrový tréningový pobyt vo Fínsku si mimo svahu veľmi neužila. Dni so slnečným svitom v zahmlenej krajine by totiž mohla spočítať na prstoch jednej ruky. Výnimkou bolo stretnutie s jej sobmi, ktoré vyhrala ako hlavné ceny pri svojich troch slalomových triumfoch v Levi z rokov 2017 a 2020. "Som veľmi rada, že som sa s nimi stretla a mohla si tak vyvetrať hlavu. Sú to pekné zvieratá, oživili mi spomienky na víťazstvá. Bolo to vítané spestrenie času stráveného vo Fínsku," doplnila Vlhová.