Petra Vlhová - 20.11.2021 14:20

Petra Vlhová suverénnou víťazkou slalomu v Levi

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojšport

Petra Vlhová sa dnes prvýkrát predstavila vo svojej najobľúbenejšej disciplíne na televíznej stanici JOJŠPORT. Preteky Svetového pohára vo fínskom stredisku Levi  zo štúdia moderuje Slavo Jurko a komentujú Jana Palovičová s Radom Ležovičom. Sledujte aj druhé kolo od 13:15h na JOJŠPORT.

Petra Vlhová vstúpila najlepším možným spôsobom do slalomovej sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2021/2022. V úvodnom z dvoch víkendových slalomov vo fínskom Levi zvíťazila s náskokom 31 stotín sekundy pred svojou najväčšou rivalkou Američankou Mikaelou Shiffrinovou a pripísala si prvých 100 bodov do hodnotenia najtočivejšej disciplíny. Tretie miesto si vybojovala Nemka Lena Dürrová s mankom 0,84 s.

Vlhová položila základ svojho triumfu vo fínskom Laponsku už v 1. kole, ktoré vyhrala s náskokom 11 stotín sekundy práve pred Shiffrinovou.

V druhom kole predviedla prakticky bezchybný výkon. Náskok pred americkou konkurentkou si postrážila na všetkých troch medzičasoch a napokon z toho bol fantastický triumf.

Ambiciózna Liptáčka v sobotu dosiahla 21. víťazstvo v pretekoch Svetového pohára v kariére, trináste slalomové. Najväčšie fínske lyžiarske stredisko za severným polárnym kruhom je jej najúspešnejšie miesto v kalendári SP. Zvíťazila tam v slalome už po štvrtý raz a v počte triumfov sa tam vyrovnala práve Shiffrinovej (4-4). Vlani bola Vlhová v Levi stopercentná, keď ovládla obe slalomové podujatia na úvod SP 2020/2021. V tomto roku bude mať šancu tento maximálny úspech zopakovať, keďže druhý z dvojice slalomov príde na rad v nedeľu.

Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf v SP vstúpila do olympijskej sezóny tretím miestom v obrovskom slalome v rakúskom Söldene. Dovedna teda má na konte už 160 bodov. V lete nastali vo Vlha Teame významné zmeny. Dlhoročného hlavného trénera Livia Magoniho nahradil Švajčiar Mauro Pini. Odišiel aj taliansky servisman Pierluigi Parravicini a prišiel jeho krajan Bruno Grandi. Na plný úväzok na rozdiel od minulosti bude s Vlhovou taliansky kondičný tréner Marco Porta a ženskú spoločnosť jej počas náročnej olympijskej zimy bude robiť fyzioterapeutka Ivana Gašpáreková.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora