Petra Vlhová - 20.11.2021 18:36

Pre toto bola Vlhová v Levi najlepšia

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

V úvodnom z dvoch víkendových slalomov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo fínskom Levi triumfovala jednoznačne Petra Vlhová. Jej skvelé jazdy sme sledovali v live prenose televízie JOJŠPORT.

Vlhová zvíťazila s náskokom 31 stotín sekundy pred svojou najväčšou rivalkou Američankou Mikaelou Shiffrinovou a pripísala si prvých 100 bodov do hodnotenia najtočivejšej disciplíny. Tretie miesto si vybojovala Nemka Lena Dürrová s mankom 0,84 s.

Bezprostredne po pretekoch Vlhová priznala, že už ráno po prebudení mala dobrý pocit. "Hneď, ako som vstala, cítila som sa dobre. Mojím cieľom na strmom svahu bolo ísť na doraz. Na tomto mieste ma to veľmi baví. Je to pre mňa niečo výnimočné a som veľmi šťastná, že som tu opäť zvíťazila, pretože to nebolo ľahké," uviedla Vlhová a vzápätí do kamier poslala zamilovaný odkaz priateľovi Michalovi, ktorému tento triumf venovala. "Je láskou môjho života," vyznala sa slovenská lyžiarka, ktorá priznala, že si veľmi obľúbila i Fínsko a tamojšie počasie.

Ambiciózna Liptáčka v sobotu dosiahla 21. víťazstvo v pretekoch Svetového pohára v kariére, trináste slalomové. Najväčšie fínske lyžiarske stredisko za severným polárnym kruhom je jej najúspešnejšie miesto v kalendári SP. Zvíťazila tam v slalome už po štvrtý raz a v počte triumfov sa tam vyrovnala práve Shiffrinovej (4-4).

Okrem ďalšieho triumfu v Levi si Vlhová vyslúžila i ďalšieho soba, ktorého vo Fínsku tradične udeľujú ako hlavnú cenu pre víťazku. K triu, ktoré dostala za slalomové triumfy z rokov 2017 a 2020, tak pribudne štvrtý. A už má aj meno. Práve po spomenutom priateľovi slovenskej reprezentantky. "Bude sa volať Michal, pretože tak sa volá môj priateľ, ktorý je tu so mnou. Takže ten sob pôjde k nemu," prezradila neskôr v hodnotení pre slovenské médiá.

Vlhová priznala, že sa jej vyplatili tri týždne prípravy vo Fínsku. "Boli to náročné tri týždne, ale vedeli sme, do čoho ideme a naozaj sme urobili maximum, aby sme podali čo najlepší výkon a nakoniec sa to vyplatilo," skonštatovala.

Vlani bola Vlhová v Levi stopercentná, keď ovládla obe slalomové podujatia na úvod SP 2020/2021. V tomto roku bude mať šancu tento maximálny úspech zopakovať, keďže druhý z dvojice slalomov príde na rad v nedeľu. "Po dnešnom víťazstve budú očakávania, ale bude to nový deň a nové preteky. Môže to byť úplne inak, ale, samozrejme, dám do toho všetko, aby to bolo čo najlepšie," odhodlane zakončila Vlhová.

V nedeľňajšom druhom slalome tejto sezóny sa Petra Vlhová predstaví pár minút po 10:30h, pretože štartuje s číslom 7. Sledujte s nami na JOJŠPORT. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora