Petra Vlhová - 27.11.2021 15:57

Po ôsmich jazdách preteky v Killingtone zrušili

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv

Po fenomenálnych výkonoch vo fínskom Levi pokračuje Petra Vlhová ďalej a svoje lyžiarske umenie predvádza v americkom stredisku Killington. Ide o štvrtú zastávku tohtoročného Svetového pohára a súťažiť sa malo v sobotnom obrovskom slalome a nedeľnom slalome. Lenže už pred prvým súťažným dňom robilo veľké problémy počasie, Pôvodne plánované prvé kolo na 16:00 posunuli o pol hodiny a podmienky sa výrazne nezlepšili ani potom. Na zjazdovku sa dostalo osem pretekárok, Vlhová bola priebežne druhá, Shiffrinová stratila viac ako sekundu a preteky následky zrušili.

Podľa amerických médií sa na prípravu zjazdovky využilo cez 60 miliónov litrov vody a do akcie sa dostalo až 160 snežných kanónov. Snaha pripraviť optimálne podmienky pre dve podujatia SP sa teda uprieť rozhodne nedala, pričom motivoval aj fakt, že do Severnej Ameriky sa alpské lyžovanie vracia po ročnej odmlke. Killington sa stále nemôže tešiť zvyčajnej 15-tisícovej návšteve, ale súťažiť sa malo pred okresanou návštevou v režime OTP.

V celkovom hodnotení tohtosezónneho Svetového pohára má Vlhová a Shiffrinová zhodne 260 bodov a bok po boku sa nachádzajú na čele poradia. Ich minulotýždňové konfrontácie v Levi však priniesli viac radosti medzi slovenských fanúšikov, keďže rodáčka z Liptova svoju konkurentku porazila o 0,31 respektíve 0,47 sekundy.

Priamy prenos pretekov z amerického Killingtonu ponúkame na stanici JOJ Šport