Program
Petra Vlhová - 28.12.2021 16:00

Vlhová najvyššie v tejto sezóne v obrovskom slalome

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: sita

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová skončila na druhom mieste v obrovskom slalome v rakúskom Lienzi a naďalej platí, že v tomto tirolskom zimnom stredisku dosiaľ nikdy nezvíťazila. Na druhej strane dosiahla 26-ročná ambiciózna Slovenka najlepší výsledok v obrovskom slalome v aktuálnej sezóne. V utorok ju zdolala len špecialistka - Francúzka Tessa Worleyová. Dvojnásobná majsterka sveta v tejto disciplíne bola v súčte oboch kôl rýchlejšia o 30 stotín sekundy. Tretia skončila s mankom 38 stotín sekundy Švédka Sara Hectorová, víťazka predchádzajúceho "obráku" vo francúzskom Courcheveli.

"Teším sa z toho, ako to dopadlo. V druhej jazde som viac riskovala ako v prvej a vyplatilo sa to. S druhým kolom som veľmi spokojná. Už teraz sa teším na zajtrajší slalom, je to moja obľúbená disciplína," uviedla Petra Vlhová na webe laola1.at.

Skúsená 32-ročná Worleyová si pripísala pätnáste víťazstvo v obrovskom slalome v kariére a prvé po 11 mesiacoch, keď 26. januára 2021 dominovala v Kronplatzi. Vlhová sa k najlepšiemu výsledku v obrovskom slalome v aktuálnej sezóne posunula zo štvrtého miesta po prvom kole. V tom druhom dosiahla tretí najlepší čas a predstihla Hectorovú aj Nórku Ragnhild Mowinckelovú, ktoré boli v prvom kole pred ňou. Ambiciózna Liptáčka mala predtým v olympijskej zime v "obráku" na konte tretie miesto z úvodných pretekov na ľadovci v rakúskom Söldene a štvrtú a piatu priečku v Courcheveli.

Celkovo si Vlhová pripísala 49. pódiové umiestnenie v pretekoch SP v kariére a šestnástykrát sa dostala na druhé miesto, z toho druhýkrát v obrovskom slalome. V hodnotení obrovského slalomu vo Svetovom pohári si zverenkyňa Maura Piniho poistila tretiu priečku, odstup za líderkou z USA Mikaelou Shiffrinovou znížila na 45 bodov. Aj v celkovom poradí SP je Vlhová tretia s 515 bodmi. Líderkou zostala napriek neúčasti v Lienzi Shiffrinová so 750 bodmi. Druhá Talianka Sofia Goggiová si za 12. miesto pripísala 22 bodov a celkovom sa dostala na 657 bodov.

"Spokojnosť je namieste, Peťa naznačila, že sa posúva k lepším výsledkom. Je to na druhej ceste. Stredná pasáž v druhom kole bola zvládnutá veľmi dobre, tam odviedla to, čo na tréningu. Na chybičkách musíme ďalej pracovať a ideme ďalej. Dnešný výsledok Petru nabudí a zajtra v slalome, dúfam, podá výkon hodný jej mena," skonštatoval asistent trénera Matej Gemza pre RTVS. "Som veľmi šťastná, veľmi rada lyžujem v Lienzi, zabávala som sa dnes na lyžiach. Bol to pre mňa dobrý deň napriek veľkej konkurencii. Veľmi si to užívam. Viditeľnosť nebola perfektná, ale podmienky si nevyberieme, musíme sa prispôsobiť. V druhom kole bolo na trati viacero vĺn, ale zvládla som to a so svojím výkonom som veľmi spokojná," zhodnotila víťazka pretekov Tessa Worleyová.

V stredu pokračuje program SP v Lienzi slalomom žien, prvé kolo sa začne o 10.00 h a druhé tridsiatkou najlepších o 13.00 h. Vlhovej najlepším výsledkom zo slalomu v Lienzi je dosiaľ druhé miesto spred dvoch rokov.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora