Skoky na lyžiach - 05.01.2019 19:30

Kazašský skokan predviedol tvrdé a nepríjemné salto

Zdroj: huste.tv/youtube

Sezóna v týchto dňoch už naplno beží aj skokanom na lyžiach. Ide o šport, v ktorom sa málokedy zrodí nejaký komický moment. Pri samotnom skoku sa posudzuje jeho dĺžka a čistota štýlu a športovec potom dúfa v šťastný a dobrý dopad. Ak dopadne škaredo, ide o situáciu, ktorá vzbudí pozornosť, ale rozhodne nie je na smiech. Kazachovi Sabiržanovi Muminovovi sa úsmev na tvárach divákov podarilo vyčariť, a to na turnaji v Innsbrucku.

Turnaj štyroch mostíkov, kam spadajú dva nemecké a dva rakúske areály, ovládol Japonec Rjoju Kobajaši. Spomínaný Kazach medzi favoritov rozhodne nepatril a tomu zodpovedal aj jeho tréningový skok. Preletel sa na pomerne krátku vzdialenosť, no pri dojazde nabral vysokú rýchlosť, ktorú pred bariérami už nedokázal skrotiť.

Hoci v prvom momente prítomní zaťali zuby a čakali v akom stave Mumin bude, všetko dopadlo dobre a mohli sa pokojne zasmiať. Športovo to bral aj samotný skokan, ktorý sa síce nepekne vybúral, predviedol cez bariéru salto, ale hneď sa vrátil naspäť na nohy a žiadne následky si neodnesie.