Skoky na lyžiach - 27.02.2019 16:12

Slovenka Šidlová v Seefelde nepostúpila z kvalifikácie

Zdroj: sita

Slovenská reprezentantka v skokoch na lyžiach Viktória Šidlová sa nepredstaví medzi elitnou štyridsiatkou pretekárok v hlavnej súťaži na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach v Rakúsku. Stále iba 17-ročná členka ŠK Kartík Banská Bystrica (nar. 12. marca 2001), ktorá je jedinou nominovanou zástupkyňou Slovenska v skokanských súťažiach na tomto svetovom šampionáte, obsadila v stredajšej popoludňajšej kvalifikácii na strednom mostíku HS-109 v Seefelde posledné 52. miesto z klasifikovaných pretekárok.

Šidlovej namerali 59,5 metra, za čo získala od rozhodcov 28,1 bodu. V štartovom poli kvalifikácie žien bolo 53 skokaniek, Američanku Taru Geraghtyovú-Moatsovú diskvalifikovali. Víťazkou sa stala Katharina Althausová z Nemecka, ktorá dosiahla najdlhší pokus 106,5 metra a ohodnotili ju 130,7 bodmi. Hlavná súťaž sa začne 1. kolom podvečer od 16.15 h.

"Viktória je veľmi mladá skokanka, ktorá si pôjde na MS 2019 predovšetkým otestovať svoju výkonnosť a nazbierať skúsenosti z podujatia takéhoto rangu. Ak by sa z kvalifikácie prebojovala do hlavnej súťaže medzi elitnú štyridsiatku, bol by to obrovský úspech," uviedol pre agentúru SITA ešte pred začiatkom MS 2019 predseda skokanského úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) Ján Tánczos.