Skoky na lyžiach - 06.04.2020 16:30

Kasai sa nechystá zavesiť lyže na klinec, skákať chce aj v roku 2022

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: sita

Japonský matuzalem v skokoch na lyžiach Noriaki Kasai ani v pokročilom veku 47 rokov nemyslí na ukončenie aktívnej športovej kariéry. Práve naopak. V jeho plánoch figuruje ešte aj účasť na zimných olympijských hrách v čínskom Pekingu. Bývalý majster sveta v letoch na lyžiach z Harrachova 1992 to prezradil pre japonský portál hochi.news, informáciu priniesol web orf.at.

"Chcem ešte ukázať moje výkony, vrátiť sa do kolotoča Svetového pohára s víziou účasti na mojich v poradí už deviatych ZOH v Pekingu," vyhlásil skúsený Japonec. V ostatnom čase však Kasai nepatril do kádra japonskej reprezentácie, keďže jeho konkurenti preukázali lepšiu výkonnosť. On aj z tohto dôvodu prvýkrát v tomto tisícročí absentoval na populárnom Turné štyroch mostíkov.

Kasai napriek náročnej situácii zo športového hľadiska ešte nepomýšľa, že ukončí svoju úspešnú dlhoročnú kariéru. "Keď má človek pred sebou nejaký cieľ, nie je to mrhanie času. Budem bojovať ďalej," odhodlane vyhlásil Kasai, ktorý má vo svojej zbierke dve olympijské medaily zo Soči 2014 (striebro z individuálnej súťaže a bronz v družstvách) a jednu striebornú tímovú z Lillehammeru 1994. Väčšina jeho súčasných rivalov pri spomenutom úspechu na hrách v Nórsku ešte ani nebola na svete.