Huste.tv - 20.07.2017 20:49

Famózny Ružomberok si zahrá s Evertonom! Zvíťazil v Bergene

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

Futbalisti MFK Ružomberok sú v 3. predkole Európskej ligy 2017/2018, v ktorom budú čeliť mimoriadne atraktívnemu súperovi - anglickému FC Everton. Zverenci trénera Norberta Hrnčára zvíťazili vo štvrtkovom odvetnom dueli 2. predkola EL v Bergene nad nórskym klubom SK Brann 2:0 (0:0). Keďže pred týždňom "Ruža" pod Čebraťom podľahla severskému protivníkovi "len" 0:1, teší sa z postupu do ďalšej fázy tejto druhej najvýznamnejšej klubovej súťaže na starom kontinente.

Po bezgólovom a nevýraznom prvom polčase na Brann Stadion poslal v 64. min hosťujúci tím do vedenia presnou hlavičkou albánsky stredopoliar Kristi Qose, nová letná akvizícia MFK z Michaloviec zužitkovala presne zahraný rohový kop Dominika Takáča. Predĺženie odmietol v 78. min stopér a kapitán MFK Dominik Kružliak, ktorý sa nemýlil z pokutového kopu a bez problémov prekonal amerického brankára Bergenčanov Alexa Horwatha. Predchádzal tomu zákrok holandského kapitána Vita Wormgoora na Dominika Takáčak, po ktorom ukázal kazašský rozhodca Arťom Kučin na biely bod. Záverečný nápor severanov, ktorí potrebovali za stavu 0:2 streliť na postup dva góly, už nepriniesol ani čestný úspech. Brankár Matúš Macík dobre zasiahol po príležitostiach Jakoba Orlova i Ornyho Larsena.

MFK Ružomberok bude v 3. predkole Európskej ligy čeliť spomenutému anglickému mužstvu FC Everton, najskôr na súperovom ihrisku. Prvé duely predmetnej fázy sú na programe 27. júla, odvety 3. augusta. Na postupujúcich z 3. predkola ešte bude čakať pred bránami skupinovej fázy Európskej ligy dvojzápas play-off (prvé stretnutia 17. augusta, odvety 24. 8.).

Futbalová Európska liga 2017/2018 - 2. predkolo - odveta:

SK Brann Bergen (Nór.) - MFK Ružomberok (SR) 0:2 (0:0) - prvý zápas 1:0, do 3. predkola postúpil Ružomberok
Góly: 64. Qose, 78. D. Kružliak (z pok. kopu), ŽK: 10. Haugen, 87. Karadas (obaja Brann), rozhodoval: Kučin (Kaz.)

Zostava Ružomberka: Macík - P. Maslo, J. Maslo, D. Kružliak, Kupec (46. Gerec) - Qose - E. Daniel (90.+ T. Kostadinov), D. Takáč, M. Kochan, Gál-Andrezly (84. Menich) - Haskič