Huste.tv - 26.07.2017 17:23

Druhá medaila pre Slovensko. Bronz družstva žien v trape

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita

Slovenské reprezentantky v trape žien vyšli v utorkovej súťaži jednotlivkýň na majstrovstvách Európy v streľbe z brokových a guľových zbraní v azerbajdžanskom Baku medailovo naprázdno, ale vynahradili si to v stredu ziskom bronzu v tímových pretekoch. Je po striebre Huberta Andrzeja Olejnika v dvojitom trape mužov je to druhé pódiové umiestnenie pre SR na tohtoročnom kontinentálnom šampionáte.

Triu Zuzana Rehák Štefečeková, Jana Špotáková a Nina Slamková sa darilo v novom formáte súťaže družstiev. V kvalifikácii im na základe utorkových výkonov patrila až 7. priečka, ale vyraďovacia časť bola určená pre prvú osmičku, takže v nej nechýbali. V stredu nastúpili vo štvrťfinálovom 1. kole proti favorizovaným Fínkam, ktoré dosiahli v kvalifikačnej časti druhý najlepší výkon. Slovenky potiahla Špotáková, ktorá odčinila nevydarené vystúpenie z predchádzajúceho dňa, trafila 12 z 15 terčov. Rehák Štefečeková (5. medzi jednotlivkyňami) i Nina Slamková mali na konte po 9 terčov. Ich súčet 30 terčov bol o dva lepší ako fínsky, a tak postúpili do semifinále. V ňom ťahali za kratší koniec proti Francúzkam, s ktorými prehrali 27:34, keď Rehák Štefečeková zasiahla 10, Špotáková 9 a N. Slamková 8 terčov. Nasledoval súboj o 3. miesto proti rovnako neúspešným semifinalistkám z Talianska. Zverenky trénera Branislava Slamku ho s prehľadom zvládli, keď dosiahli 29 terčov, pričom ich súperky z Apeninského polostrova o štyri menej. Aj tentoraz bola líderkou tímu Rehák Štefečeková s 11 presnými výstrelmi, jej kolegyne prispeli k vybojovaniu cenného kovu zhodne 9 terčmi.

Slovenskí mužskí puškári majú už za sebou svoje vystúpenie na ME 2017. V stredajšej "kráľovskej" disciplíne - ľubovoľná malokalibrovka 3x40 bol z dvojice členov VŠC Dukla Banská Bystrica lepší Ondrej Holko, ktorého s 1141 bodmi (379-392-370) klasifikovali na 27. priečke. Hranica postupu do osemčlenného finále bola vzhľadom na náročné podmienky len na úrovni 1154 bodov.