Huste.tv - 22.09.2017 15:30

Tak tento zápas v Tokiu bude Cibulkovú ešte dlho mrzieť

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako piata nedohrala proti dánskej trojke podujatia Caroline Wozniackou stretnutie piatkového štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Toray Pan Pacific Open v japonskom Tokiu (dotácia 1 milión USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku). Za stavu 6:3, 6:7 (5), 1:3 po 148 minútach odstúpila. Cibulková mala obviazanú hornú časť pravého stehna.

Niekdajšia líderka singlového renkingu Wozniacka bude v sobotňajšom semifinále hrať s terajšou jednotkou svetového rebríčka Garbine Muguruzovou-Blancovou zo Španielska. Semifinále v dolnej polovici "pavúka" bude mať podobu Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Angelique Kerberová (Nem.-7).

Cibulková vo štvrťfinále napokon doplatila na nevyužitie dvoch jednotlivých mečbalov pri vlastnom podaní v dvanástom geme druhej časti. V následnom tajbrejku odvrátila od skóre 3:6 dva setbaly na servise, tretí - tentoraz na príjme - už nie. V súvislosti s touto časťou mohla Cibulkovej mrzieť aj skutočnosť, že za stavu 1:0, 2:1 aj 3:2 okamžite prišla o náskok brejku. V prvom sete preklopila z 0:1 a return na 4:1 a koncovku už zvládla.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková si z japonskej metropoly odnáša 100 bodov do počítačového poradia a prémiu 22 635 USD brutto. Víťazka ôsmich turnajov na hlavnej profesionálnej úrovni Cibulková hrala na tokijskom podujatí deviaty raz. Debutovala v sezóne 2008, predvlani sa prebojovala do semifinále (4:6, 1:6 s Poľkou Agnieszkou Radwanskou), minulý rok skončila v osemfinálovom 2. kole (2:6, 1:6 od domácej voľnej karty Naomi Osakovej).

WTA Premier Toray Pan Pacific Open v japonskom Tokiu (dotácia 1 milión USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku):

Caroline Wozniacka (Dán.-3) - Dominika Cibulková (SR-5) 3:6, 7:6 (5), 3:1 - skreč, Cibulková po 148 minútach odstúpila