Huste.tv - 20.11.2017 19:33

HUSTE.tv: Mladí Nitrania sa chcú pobiť o postup. Zmažú dvojgólové manko?

Huste Autor: Huste | Zdroj: sita, huste.tv

S cieľom otočiť nepriaznivý vývoj a v domácom prostredí vybojovať postup nastúpia futbalisti FC Nitra do 19 rokov na utorkovú odvetu proti rovesníkom z bieloruského klubu Šachťor Soligorsk (17.00 h) v rámci 2. predkola majstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov 2017/2018. Mladí Nitrania v Bielorusku pred tromi týždňami v prvom meraní síl prehrali 0:2, domáci futbalisti vtedy dvakrát v priebehu troch minút skórovali z pokutových kopov - v 52. min ich poslal do vedenia Daniil Kucepalov a vzápätí pridal poistku Jevgenij Bal.

Tréner Martin Babinec, ktorého zverenci v 1. predkole prekonali tím macedónskeho klubu Škendija Tetovo (1:0 doma, 1:1 vonku), verí, že pod Zoborom sa napokon môžu tešiť domáci. "Proti Soligorsku sme odohrali dobrý zápas. Prehra 0:2 je pre nás trochu nespravodlivá. My sme zlyhali v koncovke a súper dal dva góly z pokutových kopov. Dá sa povedať, že sa od nás odklonilo aj šťastie. Dojem z výkonu nám však dáva šancu, že postup sa dá dosiahnuť," povedal Babinec pre klubový web. "Výsledok 0:2 je prekonateľný. Hráči vedia, že máme pred sebou otvorený zápas. V hlavách sú pripravení urobiť všetko pre postup. Zdravotný stav mužstva je v poriadku," skonštatoval Babinec a doplnil: "V 1. kole proti Škendiji sme hrali pred krásnou návštevou, prišlo 2500 divákov, čo nám určite pomohlo podať výborný výkon. Hráči sa divákom odmenili ozaj krásnym zápasom. Verím, že nám diváci opäť pomôžu a my ich opäť potešíme dobrým výkonom."

Na duel v Bielorusku, pochopiteľne, nerád spomína kapitán Martin Macho. "Hrali sme na podmočenom teréne. Myslím si, že sme sa s tým až tak nevyrovnali. Bol to zápas o jednej chybe, my sme spravili dve a súper to potrestal. Uvedomovali sme si, že strelenie gólu by nám veľmi pomohlo. Po góle na 2:0 už naša hra nemala náboj," uviedol Macho a dodal: "Čaká nás náročný zápas, ktorý chceme zvládnuť. Bielorusi hrajú kombinačne a smerom dopredu hrajú kolmo, dosť využívajú kraje. Na kvalitnejšom teréne je možné všetko. Dúfam, že budeme hrať pekný futbal - tak, ako v prvom kole."

Predvlani zažilo Slovensko v mládežníckej LM premiéru zásluhou účinkovania FK Senica. Mužstvo zo Záhoria v úvodnom predkole tesne nestačilo na rovesníkov z FC Turín (0:0 doma, 1:2 vonku). Vlani sa v tejto súťaži predstavil FC Nitra, v úvodnom predkole bol nad jeho sily španielsky FC Málaga (2:3 doma, 0:5 vonku).

Mládežnícka Liga majstrov je rozdelená na dve časti. V majstrovskej vetve účinkuje 32 národných šampiónov, na ktorých čakajú dve predkolá hrané systémom doma - vonku. Po nich zostane v hre osem tímov. V skupinovej fáze je 32 dorasteneckých mužstiev tých klubov, ktoré štartujú aj v seniorskej LM. Osem víťazov skupín prenikne do jarného osemfinále. Zvyšné okteto osemfinalistov vzíde zo súbojov play-off, v ktorých si zmerajú sily tímy z druhých priečok skupinovej fázy a osem najlepších po predkolách majstrovskej vetvy. Od play-off sa hrá vyraďovacím spôsobom na jeden duel. Finále je na programe 23. apríla v Nyone. V uplynulej sezóne triumfoval rakúsky Red Bull Salzburg, vo finále prekonal Benficu Lisabon 2:1.